İstanbul TEORİK EĞİTİM UYGULAMA İLE BİRLEŞİYOR

TEORİK EĞİTİM UYGULAMA İLE BİRLEŞİYOR

21.08.2015 - 10:09 | Son Güncellenme:

.

TEORİK EĞİTİM UYGULAMA İLE BİRLEŞİYOR

Teorik eğitim ile pratiği bir araya getiren Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Türkiye’de ihracatın desteklenmesi, döviz olanaklarının arttırılması ve üretimin hızla gerçekleştirilmesi açısından önemli bir potansiyel taşıyor.
İstanbul’un çeşitli noktalarında kurulan tercih destek çadırları, 17-21 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen ek yerleştirme döneminde öğrencilerin yardımına koştu. Şirinevler, Esenyurt, Bağcılar ve Bakırköy gibi noktalardaki tercih destek merkezleriyle adayların ‘üniversiteli’ olma hayaline destek olan İstanbul Esenyurt Üniversitesi, yerel yönetim desteğini de arkasına alarak vadettiği kaliteli eğitimiyle dikkat çekiyor. İstanbul sanayisinin kalbinin attığı nokta olan Esenyurt’ta kurulan İstanbul Esenyurt Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ile teorik eğitimi uygulama ile birleştiriyor. Uluslararası Ticaret ve Uluslararası Lojistik bölümleriyle Türkiye’nin gelecek hedeflerine katkı sağladıklarını ifade eden İstanbul Esenyurt Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdür V. Prof. Dr. Mehmet Ali Bilginoğlu, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun özellikle son dönemde önem kazandığını belirtti. Bilginoğlu, “Yüksekokulumuz, fakültelerde teorik olarak verilen bilgilerin uygulamayla birleştirilmesini sağlıyor. Uluslararası Ticaret ve Uluslararası Lojistik bölümleri, ülkemizde ihracatın desteklenmesi, döviz olanaklarının arttırılması ve üretimin hızla gerçekleştirilmesi açısından çok önemli bir potansiyel taşıyor. Üreticiler ve ihracatçılar dil bilen lojistik elemanlarına ihtiyaç duyuyor. Ayrıca ihracat işlemlerini hızlı gerçekleştirecek bilgi ve birikime sahip eleman yetiştirilmesi de çok önemli. Bu sayede günümüz ticaret ortamına uyum sağlayabilecek duruma geliyor” ifadelerini kullandı.
“ÖNEMLİ BİR FIRSAT”
Ek yerleştirme dönemini ‘önemli bir fırsat’ olarak tanımlayan Mehmet Ali Bilginoğlu, “Henüz yerleştirilememiş öğrenciler, ek yerleştirme dönemimde daha düşük puanlarla istedikleri bölümlere girme fırsatı bulabiliyorlar. Bunun için daha fazla araştırma yapmaları, boş kontenjanları yakından izlemeleri ve tercih masalarından yardım almaları gerekiyor. Adaylar, özellikle Uluslararası Lojistik bölümünü anlamaya çalışıyorlar, ilgi alanını ve kapsamını merak ediyorlar, iş bulma olanaklarını araştırıyorlar. Biz de bu konularda bilgi veriyoruz. Adaylarımızın, eğitim kalitesi konusunda hiçbir endişe taşımadan ek yerleştirme döneminde üniversitemize başvurmalarını bekliyoruz” diye konuştu.
İstanbul Esenyurt Üniversitesi’nin önemli avantajlardan birisinin bölgedeki sanayi kuruluşları olduğunu belirten Mehmet Ali Bilginoğlu, “Bölgede sanayi tesisleri çok sayıda olunca elaman ihtiyacı da artıyor. Mezunlarımızın en kısa zamanda iş bulacaklarını umut ediyoruz. Yaptığımız görüşmelerde bu tür mezunlara olan talebin fazla olduğunu gözlemliyoruz. Umarız ihtiyaç duyulan kalitede ve sayıda eleman yetiştirebiliriz” dedi.