Tatil A'dan Z'ye festival rehberi

A'dan Z'ye festival rehberi

11.07.2018 - 15:57 | Son Güncellenme:

Exit, Tomorrowland, Unplugged Music Festival, Sziget, Burning Man… Yazın en keyifli etkinliği festivaller için dünyanın dört bir yanında geri sayım sürüyor. Peki festival çantasında neler olmalı, etkinlikler nasıl takip edilmeli? Hepsinin cevabı Tripoki’nin A’dan Z’ye Festival Rehberi’nde…

Adan Zye festival rehberi

Yazın gelmesiyle birlikte dünyanın dört bir yanında müzikten sanata birçok alanda festival düzenleniyor. Her ne kadar festivaller özgür alanlar olsa da, yazılı olmayan kuralları bilerek, bu etkinliklerden çok daha fazla keyif almak mümkün. Seyahat platformu Tripoki, A’dan Z’ye Festival Rehberi hazırladı.

Haberin Devamı

Ayakkabı: Günün büyük bir bölümünü ayakta geçireceğinizi ve dans edeceğinizi göz önünde bulundurarak ayakkabı seçiminizi sneaker’lardan yana kullanın. Topuklu ayakkabılarınızı evde bırakın, parmak arası terliklerinizi ise özellikle duş için çantanıza atabilirsiniz.

Bilet: Festival tarihleri aylar öncesinden belli oluyor. Biletinizi erken alarak indirimlerden yararlanabilir, kamp seçenekleri arasından konforunuz ve bütçeniz için en uygununu seçebilirsiniz.

Crop Tişört: Son yılların yükselen trendi crop tişörtler festival havasına çok yakışıyor. Göbek kısmını açıkta bırakan, büzgülü, geniş, düşük omuz gibi birçok farklı tarza hitap eden bu tişörtler, festival sıcaklarıyla baş etmenin en etkili ve şık yöntemlerinden biri.

Haberin Devamı

Çanta: Sahne önünde dans ederken çantanızın sizinle birlikte zıplamasını istemiyorsanız şık bir bel çantası edinin. Endişe etmeyin, bel çantası modası geri döndü! Dans etmek yerine alanda turlamayı tercih ediyorsanız, postacı modeller veya küçük sırt çantaları sizin için ideal.

Değerli Eşya: Festival alanına değerli eşyalarınızı getirmeyin, getirmekte ısrar ediyorsanız kesinlikle çadırda bırakmayın. Paranızı küçük çantanızda veya telefon kabınızın içinde saklayabilirsiniz.

Elbise: Uçuş uçuş bir elbise hem çantanızda az yer kaplayacak hem de gün boyu sizi rahat ettirecektir. Festivalin verdiği rahatlıkla dilediğiniz modeli seçebilirsiniz ancak genel olarak gittiğiniz festivalin ruhuna ayak uydurmaya özen gösterin.

Fotoğraf: Bütün festivali bir kameranın arkasından seyredip anı kaçırmayın ama güzel kareler yakalamadan da dönmeyin. Küçük boyutlu bir aksiyon kamerası edinerek geniş açı, balık gözü gibi özellikleri kullanabilirsiniz.

Güneş: Özellikle yaz festivallerinde güneş, gün boyunca tepenizde olabilir! Tüm günü gölge bir yer arayarak geçirmemek için iyi bir güneş gözlüğü ve bol faktörlü bir güneş kremine ihtiyacınız olacak.

Hasır: İster hasır bir şapka takın ister üzerinde işlemeleri olan hasır bir çanta… Bu aksesuarlar, özellikle bohem bir ortamda sizi bir adım öne taşıyacaktır. Hasır ürünlerin kolay zarar gördüğünü dikkate alarak çuval ipinden yapılanları da tercih edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Islak Mendil: Festival tuvaletlerinde evinizin hijyenini aramak sizi hayal kırıklığına uğratabilir. Her duruma hazırlıklı olun ve hem sırt çantanıza hem de festival alanında yanında taşıdığınız küçük çantaya mutlaka ıslak mendil atın.

İlaç: Festivale gitmeden önce internet sitesinde yer alan kurallar bölümünü mutlaka dikkatlice okuyun. Hangi ilaçlar için reçetenizi yanınızda götürmeniz gerektiğine mutlaka dikkat edin ki, kapıda bırakmak zorunda kaldığınız ilaçlar yüzünden festival zehir olmasın.

Jargon: Line-up, headliner, performing arts, venues… Bu kelimeleri özellikle yurt dışı festivallerinde sıklıkla duyacaksınız. Yabancı diliniz iyi olmasa bile festival jargonunu öğrenin. Bu sayede festivaldeki tüm etkinlikleri çok daha rahat takip edebilirsiniz.

Kamp Malzemeleri: Sırt çantanıza mümkün olduğunca her güne yetecek hafif parçalar koyun. Bel destekli, bol fonksiyonlu bir çanta seçin. Çadır, mat, yastık ve gittiğiniz bölgeye uygun kalınlıkta bir battaniyeyi çantanızın uygun yerlerine bağlayın. Fener almayı unutmayın.

Haberin Devamı

Lezzet: Kamp alanına dışarıdan yiyecek - içecek sokmaya çalışmayın, alanda birçok stand olacaktır. Hassas bir bünyeye sahipseniz yeni lezzetler keşfetmek yerine soğuk sandviçleri, protein barları ve kuruyemişleri tercih edin.

Makyaj: Tüm gün açık havada olacağınızdan fondöten yerine hafif bazlı kapatıcıları tercih edin. Şehirde cesaret edemediğiniz simleri, renkli eyeliner’ları burada özgürce kullanabilirsiniz ancak makyaj için saatlerinizi harcamayın çünkü yapılacak çok şey var!

Neon: Bu yılın öne çıkan bir diğer modası da gökkuşağı renklerine bürünmek. Üstelik sadece bir rengi değil, tamamını üzerinizde taşıyabilirsiniz ama bunun riskli bir seçim olduğunu unutmayın. Bir tişört, ayakkabı, gözlük veya neon çubuklarla festivale renk katabilirsiniz.

Otobüs: Yurt dışı festivalleri için akla gelen ilk seçenek uçak olsa da, otobüs tercih ederek hem maliyeti düşürebilir hem de maceraya henüz yoldayken başlayabilirsiniz. Örneğin bu yıl, Tripoki ve Sziget Türkiye’nin iş birliğiyle Sziget Festivali’ne otobüsle gidiliyor.

Haberin Devamı

Örgü Saç: Festival alanında sürekli saçınızla uğraşmak istemiyorsanız kalın bir örgüyle şık ve havalı görünebilirsiniz. Mavi, yeşil, kırmızı, turuncu tutamlar da festivale çok yakışıyor. Kuru şampuan, festival alanında işinize yarayacak ve örgünüzü düzgün tutmanızı sağlayacaktır.

Poi: Festivaller yalnızca müzik dinlemek için değil, yeteneklerinizi sergilemek için de çok iyi bir alan. Mesela rengarenk bir poi çevirerek kendinizi bir anda meraklı gözlerle sizi izleyen bir kalabalığın tam ortasında bulabilirsiniz.

Rüzgar: Güneşli havaya güvenmeyin ve her an rüzgar çıkabileceğini göz önünde bulundurarak çadırınızın yönünü iyi ayarlayın. Kendi çadırınızı götürüyorsanız ve ilk tecrübenizse gitmeden önce mutlaka deneyin, kazıkların nasıl çakıldığını iyi öğrenin.

Seyahat: Festival süresi birkaç günü aşıyorsa alandan ayrılın ve gittiğiniz ülkede kendiniz için mini bir tur düzenleyin. Bunun yanı sıra, festival kapsamında şehirde düzenlenen partilere de mutlaka göz atın.

Şort: Festivallerin hem erkekler hem de kadınlar için olmazsa olmaz parçası hiç kuşkusuz şortlar. Erkekler bu parçayı tişört, gömlek veya atletle tamamlayabilir. Kadınlar ise bunlara ek olarak bikini üstleri veya mayolar ile kendi stillerini yansıtabilir.

Telefon: Festival alanında telefonunuzu şarj etmek hiç de kolay değil. Tüm gün şarj istasyonlarının başında beklemek istemiyorsanız yanınıza güçlü bir taşınabilir şarj alın. Özellikle güneş enerjili olanlardan kullanarak festival boyunca şarj sorununu ortadan kaldırabilirsiniz.

Uyku: Siz hayranı olduğunuz gruplar için festivale gelmiş olsanız da gün boyunca yeni grupları keşfetme ve farklı etkinliklere katılma şansınız olacak. Ancak hepsine yetişemeyeceğinizi kabullenin ve aralarda uykunuzu alın ki, akşama enerjiniz bitmesin.

Ünlü İsimler: Özellikle yurt dışı festivallerinde çok sayıda ünlü isimle karşılaşacaksınız. Her ne kadar hayranı da olsanız sürekli selfie çekmeye çalışmayın. Zaten kısa bir süre sonra birlikte yemek kuyruğuna girdiğinizde her şey normale dönecek.

Yağmur: Festival alanları her zaman günlük güneşlik olmuyor. Bu nedenle festival dönemindeki hava durumunu mutlaka kontrol edin ve yanınıza çadır için branda, kendiniz için de yağmurluk, bot veya yağmur çizmesi alın.

Zaman: Festival gece sonlandı, şimdi sabah kalkıp eşyaları toplama ve kamp alanından ayrılma zamanı. Mümkünse saatinizi kurun ve kamp alanından erken çıkmaya çalışın. Böylece binlerce kişinin oluşturduğu festival trafiğine takılıp kalmaz, uçağınızı kaçırmazsınız.