Ankara Aa Fotoğraflarıyla 81 İlde "15 Temmuz" Sergisi

Aa Fotoğraflarıyla 81 İlde "15 Temmuz" Sergisi

16.07.2017 - 00:38 | Son Güncellenme:

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında ve sonrasında AA foto muhabirlerinin çektiği fotoğraflardan oluşan sergi, Kocaelililerle buluştu Vali Aksoy: "15 Temmuz'u unutmamak ve unutturmamak adına Anadolu Ajansımızın çekmiş olduğu bu fotoğrafların sergisinin bütün vatandaşlarımız tarafından gezilmesi büyük önem taşıyor"

Aa Fotoğraflarıyla 81 İlde 15 Temmuz Sergisi

KOCAELİ (AA) - "Anadolu Ajansı (AA) Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi", Kocaeli'de açıldı.

Haberin Devamı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında ve sonrasında AA foto muhabirlerinin çektiği yaklaşık 40 fotoğraftan oluşan sergi, İzmit'teki Milli İrade Meydanı'nda izlenime sunuldu.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kocaeli İl Müdürlüğü ile düzenlenen sergide, darbe girişimi gecesi yaşananlar ve ardından tutulan demokrasi nöbetlerinden kesitler yer alıyor.

Sergiyi gezen Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'da Türkiye'nin hain darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla sokağa çıkan vatandaşların milli iradeye sahip çıktığını, demokrasi nöbetleri tuttuğunu söyledi.

Bütün kurum ve kuruluşlarının iş birliğiyle darbe teşebbüsünün önlendiğini dile getiren Aksoy, demokrasiye sahip çıkan bütün vatandaşlara teşekkür etti.

Haberin Devamı

Aksoy, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu bir kez daha vatandaşların dünyaya duyurduğunu vurgulayarak, "Bundan sonra bu tür düşünceleri olanların da cesaret edemeyeceği şekilde tepkilerini ortaya koydular. Milli iradeye sahip çıkan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Şehitlerimizi rahmetle anıyorum, gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum." diye konuştu.

Fotoğraf sergisinin önemini vurgulayan Aksoy, şunları kaydetti:

"15 Temmuz'u unutmamak ve unutturmamak adına Anadolu Ajansımızın çekmiş olduğu bu fotoğrafların sergisinin bütün vatandaşlarımız tarafından gezilmesi büyük önem taşıyor. Özellikle 15 Temmuz'u yaşamamış olan gelecek kuşakların 15 Temmuz'da neler olduğunu daha iyi anlayabilmesi açısından bu fotoğraf büyük önem taşıyor. Sadece Türkiye içerisinde değil, Türkiye dışında da yaşayan Türk kökenli ve Türk vatandaşı olan insanlarımız var. Bunların da bu fotoğrafları görerek bu olayla ilgili kanaat sahibi olmalarına çok önemli bir katkı sağlayacak."

Sergi, gün boyunca ziyaret edilebilecek.