Sakarya Aa Fotoğraflarıyla 81 İlde "15 Temmuz" Sergisi

Aa Fotoğraflarıyla 81 İlde "15 Temmuz" Sergisi

14.07.2017 - 16:40 | Son Güncellenme:

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında ve sonrasında Anadolu Ajansı foto muhabirlerince çekilen fotoğrafların yer aldığı "Anadolu Ajansı Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi" Sakarya'da açıldı Sakarya Valisi Balkanlıoğlu: "Bir daha bu acı olayların yaşanmaması halkımızın bilinç düzeyinin diri tutulması için buna benzer çabaların, çalışmaların sergilenmesi çok anlamlı"

Aa Fotoğraflarıyla 81 İlde 15 Temmuz Sergisi

SAKARYA (AA) - "Anadolu Ajansı (AA) Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi", Sakarya'da açıldı.

Haberin Devamı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Anadolu Ajansı iş birliğiyle düzenlenen sergi, Atatürk Kültür Merkezi önünde hazırlanan alanda açıldı.

Sergiyi ziyaret eden Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, fotoğraflar hakkında AA Sakarya Bölge Müdürü Salih Yalçıntaş'tan bilgi aldı.

Daha sonra AA muhabirine açıklamalarda bulunan Vali Balkanlıoğlu, sergide FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ibretlik fotoğraflarını gördüğünü söyledi.

AA'nın tarihe ışık tutacak tespitler yaptığını anlatan Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:

"Milletimizin her bir ferdinin bu tür olaylar karşısında uyanık olması, bilinçli olması bakımından bu sergiyi görüp, tarihe tanıklık eden bu fotoğrafları görmesi lazım. O gün halk ne yaşamış, o günkü psikoloji hatta vurulma anları, şehitler gaziler, fakir milletin almış olduğu silahların halka doğrultulmuş hali, ibretlik bir konu. Bir daha bu acı olayların yaşanmaması, halkımızın bilinç düzeyinin diri tutulması için buna benzer çabaların, çalışmaların sergilenmesi çok anlamlı. Sakarya, bu olayı ağır bir travma ile atlatmış. Bir takım eşkıya bozuntusu, silahlı kuvvetlerin şerefli mensuplarını tenzih ederim, gelip valiliği basmaya, valiyi esir almaya kalkmışlar ama halk gelmiş valiliği kurtarmış. O esnada 15 kadar gazimiz var, bazıları ağır yaralı. Sakarya'da, bu olay ağır bir travma ile atlatıldığı için bu etkinliğin düzenlenmesi ayrı bir anlam taşıyor."

Haberin Devamı

Balkanlıoğlu, serginin açılmasında emeği geçenlere ayrıca teşekkür etti.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da serginin anlamlı olduğunu vurgulayarak, "Yaşadığımız o dehşet dakikalarını, tekrar gözümüzün önüne getirme açısından önemli bir sergi. Bu tür faaliyetlerle o gün yaşadıklarımızın unutulmaması ve bu hainlerin bir daha kafa kaldırmaması için böyle sergiler çok önemli. Emeği geçen arkadaşlarımızın hepsine çok teşekkür ediyorum." dedi.

Açıklamaların ardından Vali Balkanlıoğlu, Başkan Toçoğlu ve Albay Dursun sergiyi gezdi.

Haberin Devamı

Sergi, bugün ve yarın ziyaret edilebilecek.