Tekirdağ Aa'nın "15 Temmuz" Konulu Fotoğraf Sergisi Tekirdağ'da

Aa'nın "15 Temmuz" Konulu Fotoğraf Sergisi Tekirdağ'da

13.07.2017 - 13:16 | Son Güncellenme:

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında ve sonrasında Anadolu Ajansı foto muhabirleri tarafından çekilen fotoğrafların yer aldığı "Anadolu Ajansı Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi", Tekirdağ'da vatandaşlarla buluştu Vali Ceylan : "15 Temmuz gecesi, milletimizin iradesine sahip çıktığı kutlu bir gecedir. Şundan eminiz ki Türk tarihi o gece gözünü kırpmadan ölüme yürüyen 249 şehidimizi ve 2 bin 193 gazimizi nesilden nesile aktaracak, 15 Temmuz'un kahramanlarını asla unutmayacaktır"

Aanın 15 Temmuz Konulu Fotoğraf Sergisi Tekirdağda

TEKİRDAĞ (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında ve sonrasında Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirleri tarafından çekilen fotoğrafların yer aldığı "Anadolu Ajansı Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi", Tekirdağ'da izlenime sunuldu.

Haberin Devamı

Tekirdağ Valiliği ve AA'nın katkılarıyla düzenlenen "15 Temmuz" temalı fotoğraf sergisi, valilik önünde vatandaşlarla buluştu.

Vali Mehmet Ceylan, burada yaptığı konuşmada, bir yıl önce kendilerini askeri üniforma ile kamufle eden bir grup terörist tarafından Türk milletinin iradesine karşı bir darbe girişiminde bulunulduğunu söyledi.

Teröristlerin, Türk milleti tarafından kendilerine emanet edilen silahları milletin iradesini gasbetmek için kullandıklarını belirten Ceylan, şunları kaydetti:

"15 Temmuz gecesi, tarihimizin kırılma noktalarından biridir. O gece milletin bağımsızlık arzusu ile sömürgeci küresel güçlerin göğüs göğüse çarpıştığı bir gecedir. Milletin iradesini ele geçirmeye çalışan hainlerin, 15 Temmuz gecesinde hesap edemedikleri bir şey vardı; o da aziz milletimizin vatan sevgisi ve bağımsızlık bilinciydi. Yazılı tarihimizin her sayfasında ihanete karşı savaşan ve bağımsızlık için mücadele eden milletimiz o gece ihanetin karşısına çıkmakta bir an bile tereddüt etmemiş; tüfeğin, tankın, topun karşısında dimdik durmuş, demokrasiye karşı atılan kurşunlara gövdesini siper etmiştir.

Haberin Devamı

O zifiri karanlık gecede millet iradesi ile aydınlanmış Türk milleti, bağımsızlığını ve sonsuza dek bağımsız kalma kararlılığını tüm dünyaya yüksek sesle haykırmıştır. 15 Temmuz gecesi milletimizin iradesine sahip çıktığı kutlu bir gecedir. Şundan eminiz ki Türk tarihi o gece gözünü kırpmadan ölüme yürüyen 249 şehidimizi ve 2 bin 193 gazimizi nesilden nesle aktaracak, 15 Temmuz'un kahramanlarını asla unutmayacaktır."

Konuşmanın ardından Vali Ceylan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı Erdal Eren, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Yılmaz, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Erol, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Fatma Derya Alan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak ve diğer katılımcılar, sergiyi gezerek fotoğrafları inceledi.

Haberin Devamı

Sergiyi gezen vatandaşlardan bir kadın da önünde dua ettiği fotoğrafları öptü.

Sergide, 15 Temmuz gecesi yaşananlar ve ardından tutulan demokrasi nöbetlerinden kesitler de yer alıyor.

Sergi, gün boyu izlenime açık kalacak.