Siyaset AB Bakanı Çelik: Gülen Bin Ladin'den tehlikeli

AB Bakanı Çelik: Gülen Bin Ladin'den tehlikeli

23.07.2016 - 14:27 | Son Güncellenme:

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik darbe girişimiyle ilgili basın toplantısı düzenledi. Darbe girişiminin milli iradeye dönük vahşice bir saldırı olduğunu belirten Çelik, "Fethullah Gülen, Usame Bin Ladin'den daha tehlikelidir" dedi.

AB Bakanı Çelik: Gülen Bin Ladinden tehlikeli

AB Bakanı Ömer Çelik açıklama yapıyor. Çelik'in açıklamasından öne çıkanlar şöyle;

Haberin Devamı

Bu vahşi saldırı demokrasi tarihinde görülmemiştir. Terör örgütü DAEŞ'ten daha vahşi bir saldırıyla karşı karşıyayız. Karşımızda Üsame bin Ladin'den daha tehlikeli birisi var. Yumuşak kavramların arkasına sığınarak ülkemizi yok etmeye çalışıyorlar. Türkiye'yi Irak ve Suriye'deki gibi, istikrarsızlığa sürüklemek istiyorlar.

Müttefiklerimizin, darbe girişiminin üstünden bir hafta geçmesine rağmen ülkemizi ziyaret etmemelerini şaşkınlıkla karşılıyorum. Ben AB ülkelerinden, Avrupalı müttefiklerimizden Türkiye ile birlikte durup, Türk devlet adamları ile demokrasiye sahip çıkmalarını beklerdim.

Böyle bir darbe girişiminin ardından "Taraflara şiddetten uzak durulmasını tavsiye ediyoruz" demek, demokrasiye sahip çıkıp darbeyi kınamak demek değildir. Bu daha çok, darbeciler ile halkı eşit görmek demektir. Bunu kabul etmiyoruz. Verilen demokrasi mücadelesi çerçevesinde bu yeni bir milat olmalıdır.