Trabzon Ab Büyükelçileri Trabzon'da

Ab Büyükelçileri Trabzon'da

28.05.2017 - 16:56 | Son Güncellenme:

.

Ab Büyükelçileri Trabzonda

Avrupa Birliği (AB) üyesi 14 ülkenin büyükelçisi, bir dizi ziyarette bulunmak için geldikleri Trabzon’da turistik yerleri gezdi.
AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger başkanlığında AB üyesi 14 ülkenin büyükelçileri ve aileleri, bir dizi ziyaret için Trabzon’a geldi. Avusturya, İspanya, İsveç, Çek Cumhuriyeti, İrlanda, İtalya, Bulgaristan, Slovenya, Slovakya, Estonya, Lüksemburg, Finlandiya, Romanya ve Letonya büyükelçileri, kentte çeşitli turistik yerleri gezdi. Gezdikleri yerlerde incelemelerde bulanan büyükelçiler, Atatürk Köşkü’nü de ziyaret etti.
AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’nin çok renkli bir ülke olduğunu belirterek, “Avrupa Birliğinin Ankara’da bulunan büyükelçileri zaman zaman Türkiye’nin farklı yörelerine bu tür ziyaretler düzenliyor. Tabi ki bildiğimiz gibi Türkiye çok renkli bir ülke. Dolayısıyla Ankara dışına çıkarak bu tür ziyaretlerle buraları tanımaya çalışıyoruz. Bu çerçevede Trabzon’dayız. 4 günlük bir seyahate çıktık. Burada turistik birçok yeri gezdik. Yarın da resmi ziyaretlerimiz olacak. Bu ziyaretlerin faydalı olacağını düşünüyorum. Burada gördüklerimizi ülkelerimize anlatacağız” dedi.
AB Türkiye Delegasyonu Berger’in eşi Marilena Berger ise, ziyaretten çok etkilendiğini ve memnuniyet duyduğunu dile getirerek, Trabzon’da olumlu karşılandıklarını söyledi.