Kobi Rekabetçi Sektörler Desteği KOBİ’lere Umut Işığı Oldu!

Rekabetçi Sektörler Desteği KOBİ’lere Umut Işığı Oldu!

27.01.2018 - 15:20 | Son Güncellenme:

İşletmelerin ve KOBİ’lerin Rekabet Edebilirliği Programı 2014-2020 yılları arasında yürütülen bir destek programı... Bu program ile işletmelerin rekabet edebilirliğinin ve sürdürülebilirliğinin güçlenmesi ve girişimcilik kültürünün teşvik edilmesi ile KOBİ’lerin kurulması ve büyümesi amaçlanıyor.

Rekabetçi Sektörler Desteği KOBİ’lere Umut Işığı Oldu

Avrupa Birliği desteği olan Rekabetçi Sektörler Program kapsamında 2,3 Milyon Euro destek sağlanacak. Destekten faydalanmak için herhangi bir şart aranmamakla birlikte, KOBİ olunması yeterli. İşletmelerin destekten faydalanması ile bölgesel rekabetlerin dengelenmesi hedefleniyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü yaptığı açıklamada, bölgeler arasında herhangi bir fark gözetilmeksizin 81 ilden de başvuru alınacağı bilgisini tüm Türkiye ile paylaştı. Desteğe başvuru sürecinde KOBİ Uzmanlarından yardım almak oldukça önemli. KOBİ Uzmanları sayesinde destekten faydalanma şansınız yüzde yüze çıkıyor.

Destek İle Sağlanacak Faydalar

Program kapsamında KOBİ’lerin finansmana erişiminin geliştirilmesi, mali kaynağa ulaşmakta zorluk yaşayan işletmelere kredi garanti ve öz sermaye desteği sağlanması, KOBİ’lerin küresel pazara erişiminin arttırılması, verilen desteklerle küresel düzeyde rekabet edilecek duruma gelinmesi, işletmelerin ticari faaliyetlerinin iyileştirilmesi vb. konularında hibe desteği sağlanacak.

İşletmenizi büyütmek, rekabeti arttırmak ve küresel pazarda yer edinmek istiyorsanız bu desteği kaçırmamanız gerekiyor. Bu fırsatı değerlendirmek ve küresel pazara açılmak sizin elinizde!

Kaynak: Kobi-Line