The Others AB ile 'gençlik köprüsü' kurduk

AB ile 'gençlik köprüsü' kurduk

11.04.2017 - 12:54 | Son Güncellenme:

Gençlik Dairesi’nin düzenlediği “Avrupa’dan KKTC’ye Gençlik Köprüsü” organizasyonu Vadili ve Paşaköy’de gerçekleştirilen etkinliklerle sona erdi.

AB ile gençlik köprüsü kurduk

AB ile gençlik köprüsü kurduk

Haberin Devamı


MİLLİYET LEFKOŞA
Gençlik Dairesi’nin düzenlediği “Avrupa’dan KKTC’ye Gençlik Köprüsü” organizasyonu Vadili ve Paşaköy’de gerçekleştirilen etkinliklerle sona erdi. İngiltere’den KKTC’ye gelen Dr. Fazıl Küçük Türk Okulu Halk Dansları ekibi ve yöneticileri ile Gençlik Dairesi Gençlik Merkezleri gençleri birlikte katıldığı organizasyon çerçevesinde, Paşaköy’de, misafir çocuklarla merkezde bulunan çocuklar ip atlama, ip çekme, pirilli, yağ satarım bal satarım, lingiri, yakan top gibi birçok unutulmaya yüz tutmuş oyunlar oynandı.
Vadili’de gerçekleşen etkinlikte ise Londra Dr Fazıl Küçük Türk Okulu ekibi ile Vadili Gençlik Merkezinde bulunan ekipler halk dansları gösterilerini sundu.

'Önemsiyoruz'

Haberin Devamı

Etkinlikte konuşan Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu, “Avrupa’dan KKTC’ye Gençlik Köprüsü” etkinliğini başlattıklarını ve projeyi önemsediklerini belirttti. Eroğlu, "yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türk ailelerin çocuklarının kendi çocukları olduğunu kaydetti ve bu çocukların Kuzey Kıbrıs’tan kopmaması gerektiğini" söyledi. Eroğlu, bir hafta boyunca misafir edilen gençlerin ülkemizdeki tarihi ve kültürel yerleri gezerek gördüğünü ve ülke yönetimimizde bulunan mevkilere ziyaret gerçekleştirerek yöneticilerimizi tanıdıklarını vurguladı.