Siyaset AB üyeliğine destek sözü

AB üyeliğine destek sözü

28.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım, İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson ile görüşmesinde, İngiltere’nin FETÖ’ye karşı dayanışmasına teşekkür etti. Johnson, Türkiye’nin AB üyeliğine desteğini de ifade etti.

AB üyeliğine  destek  sözü

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, 45 dakikalık kabulde, Yıldırım, İngiltere’nin Türkiye’nin önemli müttefiklerinden biri olduğunu ifade ederek, İngiltere hükümetinin, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından gösterdiği güçlü dayanışmayı takdirle karşıladığını söyledi. İngiltere’nin AB’den Sorumlu Dışişleri Bakanı Yardımcısı Alan Duncan’ın, darbe girişiminin hemen ertesinde Türkiye’yi ziyaret etmesini önemsediğini belirten Yıldırım, Türkiye’nin İngiltere ile her alanda ilişkileri geliştirmeye ve üst düzeyli diyaloğu sürdürmeye önem verdiğini kaydetti.

‘Müttefik ve ortağız’

Johnson da görüşmede, İngiltere’nin Türkiye’yi en önemli müttefik ve ortaklarından biri olarak gördüğünü belirtti. İngiltere’nin ilk andan itibaren demokratik kurumların arkasında olduğunu güçlü bir şekilde ortaya koyduğunu anlatan Johnson, Türkiye’nin AB üyeliğine destek vermeye devam edeceklerini kaydetti. Görüşmede, ikili konuların yanı sıra terörle mücadele ve başta Suriye ile Irak olmak üzere bölgesel gelişmeler de ele alındı.