Dünya Abadi talimat verdi! Kerkük-Erbil yolu açıldı

Abadi talimat verdi! Kerkük-Erbil yolu açıldı

16.06.2018 - 20:39 | Son Güncellenme:

Tartışmalı referandum sonrası merkezi Irak ordusu ile Peşmerge güçleri arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle 9 aydan bu yana kapalı bulunan Erbil-Kerkük karayolu Irak Başbakanı Haydar el Abadi’nin talimatı ile trafiğe açıldı.

Abadi talimat verdi Kerkük-Erbil yolu açıldı

Haşdi Şabi destekli Irak ordusu ile Peşmerge arasında yaşanan çatışmalarda Irak ordu güçleri geçen yıl 16 Ekim’de Kerkük’e girmişti. Çatışmalar sonrası Erbil’den Kerkük’e seyahat, merkezi yönetimin yolu trafiğe kapatması nedeniyle tamamen durmuştu. Bölgede maddi ve manevi zarara yol açan iki kent arasındaki ulaşımın açılmasına yönelik talepleri değerlendiren merkezi Irak yönetimi, dün yolu iki taraflı trafiğe açtı.

Haberin Devamı

Yolun trafiğe açılması öncesinde Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi eski Başkanı Mesut Barzani, Irak ordusu ile ile Peşmergenin konuşlandığı Altınköprü kasabasındaki cepheye giderek Peşmerge mevzisini ziyaret etti. Barzani’ye, Kürdistan Güvenlik Konseyi Başkanı olan oğlu Mesrur Barzani’de eşlik etti. Barzani Altunköprü cephesinde Peşmerge ile bayramlaşması sonrası Erbil-Kerkük karayolunun açıldığı bilgisi geldi.

Irak Başbakanı Haydar Abadi’nin talimatı ile Erbil-Kerkük karayolu, dün akşam trafiğe açıldı. Çatışmalar nedeniyle yolda meydana gelen hasarın ise onarılması ile iki kent arasında ulaşım normal akışında devam edecek. Erbil-Kerkük karayolunun açılması bölgede ekonomiye de olumlu etkisi olacak.

Haberin Devamı