Gündem ABD Başkonsolosluğunda sessizlik hakim

ABD Başkonsolosluğunda sessizlik hakim

11.10.2017 - 10:18 | Son Güncellenme:

ABD ile Türkiye arasında yaşanan vize krizinin ardından ABD başkonsolosluğunda sessizlik devam ediyor. Randevuların iptal olduğunu öğrenenler başkonsolosluğa gemezken gelenler de ellerine verilen broşürle geri döndü.

ABD Başkonsolosluğunda sessizlik hakim

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nin Türkiye'den yapılan vize işlemlerini askıya almasının ardından ABD Başkonsolosluğu'nda sakinlik hakim. Vize işlemleri için gelenler ise genelde yabancılar. ABD'nin Türkiye'den yapılan vize işlemlerini askıya alması nedeniyle vize randevusu olanlar dün başkonsolosluktan geri dönmek zorunda kaldı. Bugün ise randevuların iptal olduğunu öğrenenler başkonsolosluğa gelmezken, yabancıların geldiği görüldü. Onlar da ellerine verilen broşürle geri dönmek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Babasına vize almak için Başkonsolosluğa gelen Özbekistan uyruklu Nadir Han "Babama vize almak için geldim. Ama vize vermediklerini söylediler. Bize bir kağıt verdiler. Şimdi geri gidiyoruz" dedi.

ABD Başkonsolosluğunda sessizlik hakim

GELENLERE BROŞÜRLE İNTERNET VE TELEFON HİZMETİ YOLU GÖSTERİLDİ

Konsolosluğa gelen yabancı uyruklu vatandaşların eline verilen broşürlerde "Vize randevuları ile ilgili sorularınızı ilgili internet adreslerimizden gönderebilir veya 0 850-3902884 numaralı telefondan vize servisi görevlisi ile irtibata geçebilirsiniz. " gibi bilgiler yer aldı.

ABD Başkonsolosluğunda sessizlik hakim