Eğitim ABD'de Türk üniversitesi kuruldu

ABD'de Türk üniversitesi kuruldu

27.05.2014 - 14:28 | Son Güncellenme:

BAU Mütevelli Heyeti Başkanı Yücel, "BAU International University-Washington DC"nin, 2 lisans ve 3 yüksek lisansla eylülde eğitim hayatına başlayacağını bildirdi.

ABDde Türk üniversitesi kuruldu

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Mütevelli Heyeti Başkanı ve Kurucusu Enver Yücel, Amerika'da "BAU Internotional University-Washington DC" adıyla bir Türk üniversitesi açacaklarını belirterek, "Amerikan yasalarına göre apayrı, buradan bir bağımsız bir üniversite oldu. Üniversite, 2 lisans ve 3 yüksek lisansla eylülde eğitim hayatına başlıyor" dedi.

Haberin Devamı

Yücel, üniversitenin Beşiktaş'taki kampüsünde düzenlenen basın toplantısında, 16 yıl önce global bir üniversite olmak hedefiyle yola çıktıklarını ve bu amaçla yollarına devam ettiklerini söyledi.

Üniversitelerin yapısının gittikçe değiştiğini belirten Yücel, geçmişin yöntemleriyle geleceğin inşa edilemeyeceğini, yeni bir şeyler yapmak gerektiğini anlattı.

Enver Yücel, 10 yıl önce Amerika'da merkez açtıklarını dile getirerek, şu bilgileri verdi: "Merkez büyüdü ve geçen yıl, dil okuluna dönüşerek, dünyanın değişik yerlerinden gelen öğrencilere dil eğitimi vermeye başladı. Yeni bir açılım yapıyoruz. 1 yıl önce müracaatımızı yaptık. Bu ay ilgililer yetkimizi, belgemizi verdi. Bu bizi çok mutlu etti. Amerika'da bir Türk üniversitesi kurulmuş oldu. Burası ile de göbek bağını kestik. Amerikan yasalarına göre apayrı, buradan bir bağımsız bir üniversite oldu. Üniversite 2 lisans ve 3 yüksek lisansla eylülde eğitim hayatına başlıyor. Hazırlıklara başladık. Bir yıl sonra da hukuk fakültemizi kuracağız. Hem bizim için hem de ülkemiz için hayırlı olsun."

Haberin Devamı

Yücel, 2 yıl önce de Berlin'de bir merkez kurduklarını aktararak, buranın da benzer şekilde ayrı bir üniversite olması için çalışmalara başladıklarını ifade etti.

"3 bin kişi kapasiteli"

Üniversitenin Kurucu Rektörü Yrd. Doç. Dr. Sinem Vatanartıran da yeni kurulan üniversite hakkında teknik bilgiler verdi.

Washington'daki eğitim bakanlığına geçen yıl başvurduklarını ifade eden Vatanartıran, tekliflerini kabul eden komisyonun üniversite kurmalarına izin verdiğini anlattı. Vatanartıran, şunları kaydetti: "İlk aşamada lisans seviyesinde siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler ile ekonomi-finans bölümlerinin yanı sıra yüksek lisans seviyesinde küresel ilişkiler, eksecutive MBA ve ekonomi hukuku bölümlerine öğrenci kabul edilecek. Üniversitede, Amerika ve Türkiye'nin yanı sıra farklı ülkelerden de akademisyenler eğitim verecek. Gelecek yıl da siber güvenlik ve yeni medya alanlarında yüksek lisans programları öğrenci kabul edecek. Türkiye'de uygulanan 'COOP Modeli' burada da uygulanacak. 3 bin kişi kapasiteli okulun kabul şartları diğer Amerikan üniversiteleri ile aynı kriterlere sahip."

Haberin Devamı

Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, bu fikri kuruldukları günden beri hayata geçirmek istediklerini anlatarak, "Hep tohum ektik. Bugünlere gelmesini bekledik. Şimdi ürünlerini almaya başladık. Üniversitemiz ile bağlantısı sürekli olacak ama tamamen bağımsız bir üniversitemiz oldu. Yaz okulunda oranın imkanlarından yararlanacağız" diye konuştu.