Eğitim ABD'deki eğitim sistemini anlattı

ABD'deki eğitim sistemini anlattı

16.03.2011 - 14:49 | Son Güncellenme:

ABD’nin eski Eğitim Bakanı Rod Paige, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) çalışanlarına, ülkesindeki eğitim sistemini anlattı.

ABDdeki eğitim sistemini anlattı

MEB’de düzenlenen toplantının açılışında konuşan Paige, bakanlık yaptığı dönemde eğitimde gördükleri temel problemlerin anaokulu, ilköğretim ve ortaöğretim sisteminde olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Tüm dünyada saygın yükseköğrenim kurumlarına sahip olduklarını ifade eden Paige, "Maalesef anaokulu, ilk ve ortaöğretim kurumlarımız yükseköğrenim kurumlarımız kadar güçlü ve saygın değiller" dedi.

Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Paige, okullardaki uygulamaların mutlaka bilimsel alt yapısının olması gerektiğine işaret etti.

Eğitimde güçlü bir ölçme ve değerlendirme sisteminin önemine değinen Paige, "Etkin olabilmek için mutlaka her öğrencinin güçlü yanları ne, zayıf yanları ne, bunları çok net görebilmemiz lazım" diye konuştu.

"Biz birlikte işbirliği yapabilmeyi ümit ediyoruz. Çünkü, herkesi daha iyi eğitebilirsek ancak dünya daha iyi bir yer haline gelecek" diyen Paige, şu anki ABD Eğitim Bakanı Arne Duncan’ı anımsatarak, farklı partilerden gelmiş olmalarına rağmen eğitim hakkında aynı şeyleri düşündüklerini belirtti.

Haberin Devamı

ABD Eski Eğitim Müsteşarı William Hansen de Amerikan eğitimin dünyadaki diğer pek çok sistemden farklı olduğunu ifade ederek, 55 milyon öğrenci, 50 eyalet, 50 eyalet valisi ve 50 farklı eğitim müfredatının olduğunu söyledi. Hansen, 100 bin okulda, 2 milyonun üzerinde öğretmenin görev yaptığını belirtti.

Hansen, "Şu an ülke olarak odaklandığımız, her öğrencinin bireysel başarılarını takip edebilmek. Bunu yapabilmemiz için de gerçekten çok kapsamlı bir ölçme ve değerlendirme aracına ihtiyacımız var" dedi.

Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER) Başkanı Enver Yücel de daha iyi bir eğitim sistemi için yeni uygulamaların takipçisi olunması gerektiğine dikkati çekti.