Dünya ABD’deki Türklerden kurbanlar için tören

ABD’deki Türklerden kurbanlar için tören

01.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Atatürk Havalimanı katliamı ABD’deki Türkler tarafından da kınandı, hayatını kaybedenler için anma törenleri düzenlendi. Çeşitli ülkelerde sembol binalar da kurbanlar anısına Türk bayrağı renklerine büründü

ABD’deki Türklerden kurbanlar için tören

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen ve 44 kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırısı, tüm dünyada yaşayan Türk vatandaşlarını harekete geçirdi. ABD’nin New York kentinde yaşayan Türk ve ABD vatandaşları, terör saldırısında hayatını kaybedenleri anmak için tören düzenledi.

Manhattan’daki Union Square’de toplanan kalabalık, saldırıda hayatını kaybedenler için mumlar yaktı, anı defterine mesajlarını yazdı.

Anma sonunda yapılan basın açıklamasında, “Son birkaç yılda dünyayı kana bulayan terör örgütlerinin hedefi haline gelen ve birçok kez saldırıya maruz kalan İstanbul için ses verelim. Terörün karanlığına mum yakalım, dünyamızı, birlikteliğimiz ve sevgimizle aydınlatalım” ifadeleri kullanıldı.

Washington’daki Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi de (TASC) terör saldırısını kınadı. ABD’deki yaklaşık 150 Türk sivil toplum kuruluşunu temsil eden TASC’ın kurucu başkanlarından İbrahim Uyar, yaptığı yazılı açıklamada, “Türkiye’nin en önemli noktalarından biri olarak tanımladığı Atatürk Havalimanındaki menfur terör saldırısını Amerika’daki Türkler olarak en güçlü ifadelerle kınadıklarını” belirtti.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ve eşi Jill Biden, hayatını kaybedenler için açılan taziye defterini imzaladı. Biden “Türkiye ve ABD birlikte duracak. Bu sapkın ideolojinin nefretini yeneceğiz” yazdı.

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’in sembollerinden Tiflis Kulesi, Atatürk Havalimanı’ndaki patlama nedeniyle Türk halkıyla dayanışmanın ifadesi olarak Türk bayrağının renkleriyle ışıklandırıldı.

ABD’nin Washington kentinin ana meydanlarından Dupont Circle’da, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısında ölenler anısına ziyaretçiler tarafından çiçekler bırakılıp, mum yakıldı.

Bosna Hersek’in en önemli sembollerinden biri olan tarihi Mostar Köprüsü, İstanbul’daki terör saldırısı sonrası Türk bayrağının renklerine büründü. Ülkenin güneyindeki Mostar şehrine ismini veren tarihi köprüye Türk bayrağı yansıtıldı.