Siyaset 'ABD’den korkmuyoruz'

'ABD’den korkmuyoruz'

12.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD’nin teröristlerle suçüstü yakalandığını, Türkiye’ye yapılan saldırıları teşvik ettiğini söyleyen Bahçeli, “ABD mermiyi namluya sürdü, husumet sıcak çatışmaya gidiyor. Olacakları hesap eden var mı?. Biz hesap ediyoruz ve korkmuyoruz” dedi

ABD’den korkmuyoruz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD’nin teröristlerin safında yer aldığını, namluya mermiyi sürdüğünü savunarak, “Bu kin, bu nefret, bu husumet sıcak çatışmaya doğru gitmektedir. Eğer, Türkiye ile ABD arasında diyalog kopar, temas kesilir, eller tetiğe giderse ve de siyaset yerine silah konuşursa olacakları hesap eden, sonuçlarını düşünen var mıdır? Biz hesap ediyoruz ve korkmuyoruz” dedi. Afrin’e girilmemesini söyleyen CHP için “Alın CHP’yi vurun PKK’ya” eleştirisini yönelten Bahçeli, “Afrin’e mutlaka girilmeli, teröristlerden tepeden tırnağa arındırılmalıdır” dedi.

Haberin Devamı

Bahçeli, il ve ilçe başkanlarıyla Antalya’da gerçekleştirdiği üç günlük kampın kapanışındaki konuşmasında özetle şunları kaydetti:

VATAN TEHLİKEDE: Türkiye’nin güney sınırları boyunca mazisi bir asrı bulan iğrenç bir kumpas tedavüldedir. Fırat’ın doğusunda 700 km’lik PKK/PYD kuşağı oluşmuştur. Suriye’nin kuzeyine yuvalanmış hainler, bulundukları yerlerden, tutundukları alanlardan teker teker sökülüp atılmazlarsa, vatan tehlikede, beka ateş altındadır.

BIÇKIN BİRLİKTELİK: Bir günde 11 şehidin acısı ocaklara kor gibi düşmüştür. İnancımıza göre şehitler ölmemiştir. İddiamız da bu vatan bölünmeyecektir. İrademiz de bu bayrak inmeyecektir. Türkiye, felaketlerin üstesinden gelecek birliğe ve bıçkın bir birliktelik şuuruna sahiptir.

Haberin Devamı

SİYASET YERİNE SİLAH KONUŞURSA: IŞİD’e karşı kurulan eften püften koalisyonun ABD’li komutanı Funk, Türkiye’nin yanlış hesabından dolayı kaygılandığını açıklamış. Acaba yanlış bu sömürgeciye göre nedir? Üstelik bu çürümüş, Türkiye’nin PKK/PYD’yle mücadelesini tuhaf buluyormuş. Funk, asıl yanlış hesabı kendilerinin yaptığını görmemiş, görmek istememiştir. Zira insan dedikleri, insanlık düşmanı insanlığın defolarıdır. Eğer haine kahraman diyorlarsa, bu ABD’yle müttefiklik nasıl sürdürülecektir? Eğer, Türkiye ile ABD arasında görüş menzili sıfıra iner, diyalog kopar, temas kesilir, eller tetiğe giderse ve de siyaset yerine silah konuşursa olacakları hesap eden, sonuçlarını düşünen var mıdır? Biz düşünüyor, hesap ediyoruz. Ve de hiç kimseden korkumuz olmadığını Bozkurt duruşuyla Antalya’dan ilan ediyoruz.

SUÇÜSTÜ YAKALANDI: Nedir bu çektiklerimiz? ABD özel kuvvetler askerlerinin, Menbiç’te teröristlerle birlikte nöbet tutmaları, devriye gezmeleri rezilliktir, cinayettir, hıyanettir. Vatan evlatlarını hedef alan silahların menşei bellidir. Canilerin elinde bulunan uçaksavarların, tanksavarların, roketlerin, füzelerin, doçka ve havan toplarının hangi ülke tarafından hibe edildiği belirgindir. ABD, teröristlerle suçüstü yakalanmıştır.

SICAK ÇATIŞMAYA GİDİYOR: Bu da yetmemiş ABD Türkiye’ye yapılan saldırıları teşvik ve tahrik etmiş, en azından namluya mermiyi sürmüştür. Bu kin, bu nefret, bu husumet çok tehlikeli bir noktaya, sıcak çatışmaya doğru gitmektedir. Açık açık söylüyorum: Türk milletinin karşısında PKK/PYD/YPG’nin yanında ABD yerini almıştır, düşman kampında buluşmuştur.

Haberin Devamı

KAPRİSE TAHAMMÜL YOK: Türkiye’nin kimsenin nazına, kaprisine ve ayak oyunlarına tahammülü de söz konusu değildir. Türkiye girdiği bir savaştan mağlup dönen aciz bir ülke değildir. ABD’nin Mondros ve Sevr prizmasından Türkiye’ye bakışı skandaldır. Bu ülke hiçbir sözünde durmamıştır. Hiçbir vaadini tutmamıştır. Fırat’ın doğusunu hainlere bırakmıştır. Menbiç’e konuşlanmış, Türkiye’ye gözdağı vermeye kalkışmıştır. Her oldubittinin ardından bir yenisi geliyor. Bunu reddediyoruz, bu zilleti zelillere aynen iade ediyoruz.

‘Afrin’e mutlaka girilmelidir’

ABD’nin gözetiminde, Menbiç’ten Afrin’e terörist kaydırıldığı da medyaya yansımıştır. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ne derse desin, nasıl kıvranırsa kıvransın; Afrin’e mutlaka girilmeli, Afrin mutlaka teröristlerden tepeden tırnağa arındırılmalıdır. Hitamında da Münbiç’i insanlık mikroplarından ayıklamak boynumuzun borcudur. Afrin’e girmeyin demek, PKK’yı ellemeyin, PYD’ye yanaşmayın, Türkiye’ye saldırın demektir ve terör işbirlikçiliğidir. Peki, Afrin’e girmeyeceksek, Zeytin Dalı Harekâtı’nı niye başlattık? Niye bunca şehit verdik? Dağda taşta terörist ararken, bunların kaçıp şehir merkezine sığınacağını, Sayın Kılıçdaroğlu bilmiyor mu? Hadi bilmiyor olsun, bölgeyi tanıdığını her fırsatta ima ve ifade eden (Öztürk Yılmaz’ı kast ederek) muhasebeci Kenan da mı bilmiyor? Musul’da tekledi muhasebeci oldu, bari Afrin konusunda sıkıyorsa dik dursun da görelim.

ALIN PKK’YI VURUN CHP’YE: CHP Genel Başkanı’nın ağzından PYD/YPG’yi terör örgütü olarak duyanınız oldu mu? ABD’ye bir çift sözü, biraz tepkisi işitildi mi? Alın PKK’yı, vurun CHP’ye... Sayın Kılıçdaroğlu’nın acıklı hali budur. Şu gerekçeye bakar mısınız; Afrin’e girersek çok şehit verirmişiz. Korkakça yaşamaktansa, kahramanca şehadet bu milletin muhteşem vasfıdır.