Dünya ABD'den Kübalı diplomatları kovma emri

ABD'den Kübalı diplomatları kovma emri

03.10.2017 - 18:03 | Son Güncellenme:

ABD, Küba'nın Washington Büyükelçiliği'nde çalışan 15 diplomata ülkeden gitmeleri için bir hafta süre tanıdı.

ABDden Kübalı diplomatları kovma emri

ABD, Küba'nın Washington Büyükelçiliği'nde çalışan 15 diplomata ülkeden gitmeleri için bir hafta süre tanındı. Gerekçe, ABD’li diplomatların Küba’da yaşadığı sağlık sorunları.

Haberin Devamı

Son bir yıldır Küba'daki ABD'li diplomatlar, travmatik beyin hasarından kalıcı işitme kaybına, sebebi bilinmeyen sorunlar yaşıyor. Bu olayları geçen hafta ilk kez ‘saldırı’ olarak niteleyen Washington, Küba'nın personellerini daha iyi korumasını istiyor.

Trump yönetimi, geçen hafta da Havana'daki büyükelçilik çalışanlarının yarısından fazlasını geri çağırmıştı. Ayrıca, ABD Dışişleri Bakanlığı yazılı bir açıklama yaparak, vatandaşlarına Küba'ya yönelik seyahat uyarısında bulunmuştu. Açıklamada, "ABD vatandaşlarının da tehlike altında olduğuna inanıyoruz ve onları Küba'ya gitmemeleri yönünde uyarıyoruz." ifadesine yer verilmişti.

2015’te Donald Trump’tan önceki başkan olan Barack Obama döneminde, iki ülke arasındaki ilişkiler yumuşamaya başlamıştı. Diplomatik temsilcilikler yeniden açılmış, Obama ve Küba Devlet Başkanı Raul Castro bir araya gelmişti. Ayrıca seyahat ve ticaretteki yasaklar da yumuşamıştı.

Haberin Devamı

Ancak sıkı bir komünizm düşmanı olan Donald Trump, bu ülke hakkında şimdiye kadar olumlu bir mesaj vermedi. Hatta 16 Haziran'da Trump, eski Başkan Barack Obama'nın Küba ile başlattığı normalleşme sürecini iptal ettiğini açıkladı.