Gündem ABD'den PKK operasyonu açıklaması

ABD'den PKK operasyonu açıklaması

26.07.2015 - 09:03 | Son Güncellenme:

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Alistair Baskey, "PKK'nın terörist saldırılarına karşı NATO müttefikimiz Türkiye'nin kendini savunma hakkına tamamen saygı duyuyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

ABDden PKK operasyonu açıklaması

Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Alistair Baskey, Türkiye'nin terör örgütü PKK'ya yönelik yaptığı hava operasyonlarına yönelik yazılı açıklama yaptı.
Terör örgütü PKK'nın Türkiye halkına karşı yaptığı saldırılara değinen Bakey, "PKK'nın terörist saldırılarına karşı NATO müttefikimiz Türkiye'nin kendini savunma hakkına tamamen saygı duyuyoruz. ABD'nin terör örgütleri listesinde olan PKK, terörist eylemlerinden vazgeçerek Türkiye hükümetiyle diyalog içine girmelidir" ifadesini kullandı.
Baskey, açıklamasında, "Aynı zamanda, tansiyonun azaltılması ve iki taraf da kalıcı ve sürdürülebilir bir barış için 'çözüm süreci'ne bağlı kalmayı sürdürmelidir. Şiddet, uzun vadeli güvenlik ve gelişimi açısından Türkiye vatandaşlarının yararına değildir" görüşüne yer verdi.
MÜSTEŞAR YARDIMCISI DA AÇIKLAMA YAPTI

Haberin Devamı

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Brett McGurk, "PKK'nın terörist saldırılarına karşı Türkiye'nin kendini savunma hakkına tamamen saygı duyuyoruz" dedi.

McGurk Twitter hesabından, Türkiye'nin terör örgütü PKK'ya yönelik yaptığı hava saldırılarına dair açıklama yaptı.

"PKK'nın Türkiye'deki terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Türkiye'nin kendini savunma hakkına tamamen saygı duyuyoruz" ifadesini kullanan McGurk, "Aynı zamanda tansiyonun azaltılması ve iki tarafın da kalıcı ve sürdürülebilir bir barış için 'çözüm süreci'ne bağlı kalmayı sürdürmesi" çağrısında bulundu.

Mcgurk ayrıca, "PKK'ya karşı yapılan bu saldırılar ile DAEŞ'e karşı Türkiye ile ABD arasındaki işbirliğinin yoğunlaştırılmasına yönelik geçtiğimiz günlerde ortaya konulan anlayış arasında bir bağlantı yoktur. DAEŞ'e karşı tüm partnerlerimiz ve Türkiye ile işbirliğimizi artırmayı dört gözle bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.