Dünya ABD’den YPG’ye ‘PKK’ mektubu

ABD’den YPG’ye ‘PKK’ mektubu

15.11.2018 - 08:30 | Son Güncellenme:

Terör örgütü DAEŞ’le mücadele kapsamında YPG’nin de içinde yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) desteğini sürdüren ABD, TSK’nın Kuzey Suriye’ye yönelik harekâtını durdurmaya yönelik önlemler almaya başladı.

ABD’den YPG’ye ‘PKK’ mektubu

Bu kapsamda, terör örgütleri YPG’nin PKK ile ilişkisini kesmeye yönelik ilk adım atıldı. Yerel medyaya konuşan bir kaynak, ABD’nin, PKK’dan talimat almayı kesmesi konusunda terör örgütü YPG’nin askeri yönetimini ciddi şekilde uyardığı ve bu uyarı sonrasında taraflar arasında gerilim yaşandığını belirtti.

Haberin Devamı

Aynı kaynağa göre, ABD, YPG’yi PKK ile ilişkisi nedeniyle cezalandırmak için TSK’nın, Suriye’nin kuzeyindeki askeri hedeflere nokta atışları yapmasına göz yumdu. Deyr ez Zor’da DSG’nin terör örgütü DAEŞ’e yönelik operasyonlarına da hava desteğini kesti. Bu gelişme üzerine saldırılarda ağır kayıplar veren DSG, DAEŞ’e karşı operasyonunu durdurmuştu.

PKK’ya hitaben

Bununla da yetinmeyen ABD’nin, geçen ekim ayında terör örgütleri PKK ve YPG’yi 3 mektupla uyardığı ileri sürüldü. Yerel kaynaklara göre, ABD’nin birinci mektubunda, PKK ile ilişkilerini koparmaması halinde koalisyonun DAEŞ’e karşı mücadelede hava desteğini keseceğini, ikinci mektupta ise Türkiye’nin bölgeye yönelik nokta atışlarına yeşil ışık yakacağını belirtti. ABD’nin üçüncü ve son mektubunun terör örgütü PKK’ya hitaben yazıldığı, örgüte teslim edilmesi için YPG’ye verildiği aktarıldı. Mektupta, PKK’nın Suriye’nin kuzeyinden çekilmemesi ve terör örgütü YPG ile ilişkilerini koparmaması halinde sert önlemlere başvurulacağı ifade edildi.

Haberin Devamı

Heyetten uyarı ziyareti

ABD, İngiltere ve Fransa heyetleri geçen hafta Suriye’nin kuzeyine gerçekleştirdiği ziyaret sırasında PYD’li teröristlerle bir araya geldi. Heyetin, “Fırat’ın doğusuna ilişkin kararlar burada verilmeli. Terör örgütü PKK’nın etkisinden kurtulmalısınız. Öcalan’ın fotoğraf ve flamalarını da kaldırın” dediği ileri sürüldü.