Gündem ABD elçiliği uyarmıştı

ABD elçiliği uyarmıştı

14.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin resmi internet sitesinin “ABD vatandaşları için mesajlar” bölümünden 11 Mart 2016’da, Bahçelievler bölgesine olası bir tehdit olduğunu içeren güvenlik mesajı yayınlanmıştı

ABD elçiliği uyarmıştı

İngilizce yayınlanan mesajda, şu ifadelere yer verildi: “Amerika Büyükelçiliği Ankara Bahçelievler’deki Türk hükümetine ait bina ve lojmanlara potansiyel bir terörist saldırı olabileceğine yönelik bir istihbari bilgi olduğu konusunda Amerikan vatandaşlarını bilgilendirir. Amerikan vatandaşları bu bölgeden uzak durmalı. Amerikan vatandaşlarına, kişisel güvenlik planlarını gözden geçirmelerini, haberleri takip etmelerini, yerel olaylara duyarlı olmalarını ve yerel yetkilileri izlemelerini tavsiye ederiz.”

İstihbarat belgesi
ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nden dün yapılan açıklamada ise “ABD Büyükelçiliği, geçtiğimiz hafta sosyal medyada dolaşan ve Türk hükümeti kaynaklı olduğu belirtilen bir uyarı mesajı yoluyla bir tehdit bilgisinden haberdar olmuştur. Söz konusu uyarıyı Türk makamlarıyla teyit eden Büyükelçilik, Türk hükümetinden herhangi bir tehdit bilgisi edindiğimizde rutin olarak yaptığımız şekilde Ankara’daki tüm ABD vatandaşlarına ve ABD Büyükelçiliği’nin Türk çalışanlarına yönelik bir bilgi notu yayınlamıştır” denildi.
Sosyal medyaya ise 4 Mart tarihli yine Bahçelievler’de Suriyeli bir kişi tarafından askeri lojmanlara yönelik saldırı olabileceğine yönelik bir tümgeneralin imzasını taşıyan istihbarat belgesi yansıdı.