Siyaset ABD Elçisi Bass'ın sözleri tepki çekti

ABD Elçisi Bass'ın sözleri tepki çekti

11.10.2017 - 12:58 | Son Güncellenme:

Vize krizi ile ilgili konuşan ABD Elçisi Bass,"Vize hizmetlerini durdurma kararı ABD Hükümeti tarafından alındı. Mevcut anlaşmazlık iki hükümetin diyaloğuyla çözülür. 9,5 aydır Türkiye'de terör saldırısı yaşanmıyor. Bu DEAŞ'ın vazgeçtiği için değil işbirliğimizin sonucu" dedi. Büyükelçi'nin bu sözleri Türkiye'yi terörle tehdit ettiği yönünde yorumlara neden oldu.

ABD Elçisi Bassın sözleri tepki çekti

Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri arasında yaşanan vize krizinin merkezindeki isimlerden biri olan ABD Büyükelçisi John Bass, Diplomasi Muhabirleri Derneği'nde katıldığı etkinlikte konuştu. Bass, savcılık tarafından ifadeye çağrılan başkonsolosluk çalışanı N.M.C'nin ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'nda saklandığı iddialarına, "ABD misyonlarında saklanan kimse yok" ifadeleriyle yanıt verdi.

Haberin Devamı

ABD Büyükelçisi, vize kararırının büyükelçilik tarafından değil ABD hükümeti tarafından alındığını belirten Bass,İncirlik, FETÖ, vize krizi ve Türkiye'nin güneyinde tesis edilmek istenen 'Terör Koridoru' projesine ilişkin açıklamalar yaptı.Bass'ın DEAŞ'la ilgili sözleri tepki çekti. Bass, "9.5 aydır Türkiye'de terör saldırısı yaşanmıyor. Bu DEAŞ vazgeçtiği için değil, işbirliğimizin sonucu" dedi. Bass'ın bu sözleri Türkiye'yi terörle tehdit ettiği yönünde yorumlandı