Dünya ABD en kötüsüne hazırlanıyor

ABD en kötüsüne hazırlanıyor

12.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

ABD en kötüsüne hazırlanıyor

ABD’nın doğu yakası son 20 yılın en şiddetli kasırgası olma ihtimali bulunan Florence için hazırlık yapıyor. Sahil bölgelerinden 1 milyon kişinin tahliyesine karar verildi.

Haberin Devamı

Çok tehlikeli olacak

Atlas Okyanusu’nda etkili olan ve perşembe günü ABD’nin doğu kesimini vurmasını beklenen Florence Kasırgası’nın, ABD’nin son 20 yıldaki en şiddetli kasırgası olabileceği uyarısı yapıldı. ABD Ulusal Kasırga Merkezi, Florence Kasırgası’nın kategorisini 4 olarak güncelledi ve bu kasırganın şiddetinin saatte 225 kilometreyi geçtiğini duyurdu. Merkezden yapılan açıklamada, kasırganın şiddetinin artıp 5’inci kategoriye yükselebileceğine işaret edilerek, “Gerçek şu ki yoğunluğu ne olursa olsun Florence geniş ve oldukça tehlikeli bir kasırga olacak” ifadesine yer verildi.

Trump uyardı

Hazırlıklar kapsamında Güney Carolina eyaletinin sahil bölgelerinde yaşayan 1 milyon kişinin tahliye edilmesine karar verilirken Kuzey Carolina ve Virginia eyaletleri de olağanüstü hal ilan etti. ABD Başkanı Donald Trump ise resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ABD’lileri yaklaşan kasırgayla ilgili uyardı. Trump, “Florence’in son yıllarda doğu kesimini vuran en kötü kasırgalardan biri olabileceği bilgisini aldım. Ayrıca Kuzey Carolina, Güney Carolina ve Virginia’yı doğrudan vuracağı söylendi. Lütfen hazırlıklı ve güvende olun” ifadelerini kullandı. Amerikan Donanması da 30 savaş gemisini bölgeden çekti.