Gündem ABD heyetinden TAİ’ye F-35 ziyareti

ABD heyetinden TAİ’ye F-35 ziyareti

28.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD ile Türkiye arasında ikili ilişkilerde yaşanan gerilim sürerken, Amerikan Kongresi’nden 3 kişilik bir heyet dün Ankara’da temaslarda bulundu.

ABD heyetinden TAİ’ye F-35 ziyareti

NATO Parlamenter Asamblesi üyesi olan Michael Turner’ın başkanlık ettiği heyette, Dış İlişkiler Komitesi’nden Tom Marino ve ABD Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Robert Hood da yer aldı.

Haberin Devamı

Heyet, önce İncirlik Üssü’nü ziyaret etti. Ardından da Meclis’te NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu üyeleriyle bir araya geldi. NTV’nin haberine göre, 1 saat süren toplantıda ikili ilişkilerin iyileştirilmesi, Rusya’dan S-400 hava savunma sistemlerinin alımı ve Kongre’nin Türkiye’ye teslimatını engellediği F-35 savaş uçakları yer aldı. Kongre üyeleri, S-400 alınmasından vazgeçilmesi durumunda Kongre’de alınan yaptırım kararının aşılabileceği yönünde mesaj verdi. Türk tarafı ise ABD’nin terör örgütleri PKK ve FETÖ ile mücadelede daha fazla iş birliği yapması gerektiğine dikkati çekti. Heyet Dışişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı’nda da temaslarda bulundu. NATO Parlamenter Asamblesi Genel Sekreteri David Hobbs’la birlikte TBMM’de temaslarda bulunan kongre üyeleri, F-35 Programı kapsamında TAI’yi de ziyaret etti.