Siyaset ABD ile ortak eğitim başladı

ABD ile ortak eğitim başladı

10.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Hava Harp Okulu’nda yeni eğitim-öğretim yılı, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz’ün de katıldığı törenle başladı.

ABD ile ortak  eğitim başladı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurlarınca Menbiç’te icra edilecek müşterek devriye faaliyetlerine yönelik ortak eğitimlerin, dün itibarıyla başladığını açıkladı.

Haberin Devamı

Akar, ABD ile oluşturulan Menbiç Yol Haritası ve Güvenlik Prensipleri kapsamda, Menbiç’teki terör örgütü PYD/YPG/PKK varlığına son vermeyi amaçladıklarını belirtti. Akar, “Hedefimiz teröristlerin elindeki ağır silahların toplanması, PYD/YPG/PKK’nın Menbiç’ten çıkarılması ile istikrar ve güvenliğin teminiyle yerel yönetim unsurlarının PYD/YPG/PKK’dan en kısa sürede temizlenmesi ve Menbiçlilerin şehirlerine dönmelerinin bir an önce sağlanmasıdır” dedi.

Geç de olsa başladı

Menbiçlilerin, kendilerini yönetecek bir oluşum ve sistemin kurulmasını hedeflediklerini kaydeden Akar, demografik yapıya dönük baskı ve yapılaşmanın önlenmesini ve buradan ayrılan, Menbiç’in gerçek sahiplerinin, evlerine dönmelerine yönelik çalışmaların önünün açılmasını da amaçladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

ABD’li yetkililerle müşterek devriye görevinin başlatılmasına yönelik çalışmaların, gecikmeyle de olsa sonuç vermeye başladığını vurgulayan Akar, “Menbiç Yol Haritası ve Güvenlik Prensipleri doğrultusunda, Türkiye ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurlarınca bölgede icra edilecek müşterek devriye faaliyetlerine yönelik ortak eğitimler bugün (dün) itibarıyla başlamıştır” dedi.

2 Ekim’de geldiler

Eğitimlere katılacak ilk grup ABD’li personelin, 2 Ekim’de, Gaziantep’e geldiğini hatırlatan Akar, “Eğitimlerin tamamlanmasını müteakip, önümüzdeki süreçte, bölgede istikrar ve güvenliği sağlamak ve terörist faaliyetleri önlemek maksadıyla müşterek birleşik devriye faaliyetleri başlayacaktır” diye konuştu. Akar, Türkiye ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurlarınca, 18 Haziran 2018’de başlayan bağımsız devriye faaliyetlerinin, planlandığı şekilde devam ettiğini de kaydetti.