Siyaset ABD'li albayın açıklaması Ankara'da şaşkınlık yarattı

ABD'li albayın açıklaması Ankara'da şaşkınlık yarattı

18.01.2017 - 16:59 | Son Güncellenme:

ABD öncülüğündeki koalisyonun El Bab bölgesine düzenlediği hava harekatının silahlı İHA ile yapıldığı ve küçük çaplı olduğu ortaya çıktı. Sözcünün, El Bab bölgesindeki küçük çaplı bir hava harekatını duyurma biçimi, Ankara'da şaşkınlığa neden oldu.

ABDli albayın açıklaması Ankarada şaşkınlık yarattı

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay John Dorrian, koalisyonun El Bab yakınlarında keşif uçuşları ve terör örgütü DEAŞ'a karşı hava saldırısı düzenlemeye başladığını açıklamıştı. Sözcünün, El Bab bölgesindeki küçük çaplı bir hava harekatını duyurma biçimi, Ankara'da şaşkınlığa neden oldu.

Haberin Devamı

Edindiğimiz izlenime göre; ABD ve koalisyon savaş uçaklarının El Bab operasyonunun başlamasından sonra bu bölgeye küçük çapta da olsa yeniden bir hava saldırısında bulunması Ankara'da iyiye işaret olarak algılanıyor. Ancak PYD'ye verilen destek gözönüne alındığında bu yeterli görülmüyor. Ankara'da "Koalisyon çerçevesi içinde yapılması gerekeni bir lütufmuş gibi sunulması ilginç" değerlendirmesi yapılıyor.

İHA İLE VURDU

Alınan bilgilere göre, koalisyonun hava saldırısı savaş uçağı ile yapılmadı. Bölgeye keşif amaçlı gönderilen bir silahlı İHA, küçük çaplı DEAŞ hedeflerine atış yaptı. Bu saldırı sırasında Türk güçleri ile kooridnasyon sağlanmadı. Koalisyon uçakları, Türkiye'nin verdiği kooridanatlara atış yapmadı.

Haberin Devamı

RAKKA'YA BOMBARDIMAN UÇAKLARI İLE HAREKAT

El Bab ile aynı enlemde bulunan Rakka'ya ise ağırlığını PYD'nin oluşturduğu SDF güçlerine destek için dün 20 hava harekatı düzenlendi. Bu harekatlar, savaş ve bombardıman uçakları ile yapıldı.