Siyaset 'ABD’nin amacı kaos yaratmak'

'ABD’nin amacı kaos yaratmak'

23.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Partisinin kadın kollarının düzenlediği toplantıya katılan MHP lideri Bahçeli, “Esad’la görüşülmesini söyleyenler akıllarını başına alsın. ABD, Suriye’de istikrar değil kaos istiyor” dedi.

ABD’nin amacı kaos yaratmak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün partisinin kadın kolları tarafından “Kadınlar Güçlensin, Türkiye Büyüsün” temasıyla düzenlenen Genişletilmiş İstişare Toplantısı’na katıldı. Bahçeli burada yaptığı konuşmada “kadın hakları” denildiğinde insan haklarını anladıklarını belirterek, “31 Mart 2019’da yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde daha fazla kadınımızın faal katılım ve yoğun adaylığı, inanıyorum ki Türkiye’nin gücüne güç katacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Kadın belediye başkanlarının sayısı ve oranındaki artışların hem demokratik kültürü zenginleştireceğini hem de millete hizmeti büyüteceğini vurgulayan Bahçeli, “İnancımız ve umudumuz bu şekildedir. Ayrıca belediye meclisi, il genel meclisi, köy muhtarları ve mahalle muhtarları arasında kadınlarımızın hak ettiği sayı ve temsile ulaşmaları konusunda üzerimize ne düşüyorsa yapacağız” diye konuştu.

‘Elimiz güçlendi’

İdlib mutakabatına da değinen Bahçeli, şunları söyledi: “Tahran Zirvesi’nde Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın yaptığı ateşkes çağrısı önemlidir, değerlidir. 20 kilometrelik güvenli bölge gelebilecek muhtemel göç dalgasını kaynağında engellemiş ve İdlib halkının huzuru için kapı aralamıştır. Sonunda ve şimdilik İdlib’de yaşayan sivil halk rahat bir nefes almıştır. Tahran Zirvesi’nde görüş ayrılığı olduğu spekülasyonu son bulmuş, Cenevre’de yapılacak görüşmeler için Türkiye’nin eli güçlenmiştir. Rusya’nın askeri müdahale ile yapmaya çalıştığını, Türkiye diplomatik girişimler sonucunda sağlamıştır.”

Haberin Devamı

‘Esad’la gidilecek hiçbir yer yok’

Soçi Mutabakatı’nın hemen ardından Suriye’de Rus uçağının vurulması ve 15 asker kaybının yaşanmasının dikkatlerden kaçmadığına işaret eden Bahçeli, “ABD ise her ne kadar İdlib için alınan bu kararı desteklediğini ifade etmiş olsa da ve da terör örgütlerine yaptığı silah desteğini hala kesmemiştir. ABD’nin Suriye’de siyasi istikrar diye bir derdi yoktur. ABD’nin amacı kaostur, krizdir, siyasi buhrandır” dedi. İdlib krizinin çözümü için katil Esad ile görüşülmesinin zorunlu olduğunu söyleyenlerin “akıllarını başlarına alması” gerektiğini ifade eden Bahçeli, “Türkiye’yi eline kan bulaşmış bir katille aynı masaya oturtma heves ve densizliği eğer ihanet ve iş birlikçilik değilse kesinlikle gafilliktir. Ve Zalim Esad’la gidilecek hiçbir yer yoktur, olmayacaktır” diye konuştu.

ABD’nin amacı kaos yaratmak

Toplantıda konuşan MHP Kadın Kolları Genel Koordinatörü Nevin Taşlıçay, “Biz 2019 yerel seçimlerine hazırız. İddialıyız” açıklamasında bulundu.

MHP’li Yalçın’dan ittifak açıklaması

Haberin Devamı


MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in yerel seçimde ittifak ve MHP’nin af teklifi konusundaki açıklamalarına Twitter’dan tepki gösterdi. Açıklamanın Cumhur İttifakı’nın geleceği açısından düşündürücü olduğu belirten Yalçın, şu ifadeleri kullandı: “Sayın Genel Başkanımızın ‘İstanbul’dan aday göstermiyoruz’ şeklindeki beyanının bir zafiyet olarak anlaşılması yanlıştır. Çelik’in, meseleyi enine boyuna taraflarca teati edilmeden, masaya yatırılmadan çıkış yapması hangi akla hizmet etmektedir? Sayın Ömer Çelik’in açıklamalarını dikkate alacak olursak yerel seçimlerle ilgili ittifak görüşmelerinin sağlıklı zeminde ilerlemeyeceği anlaşılmaktadır.”