Adana Abd'nin Bağımsızlığının 241. Yıl Dönümü

Abd'nin Bağımsızlığının 241. Yıl Dönümü

13.07.2017 - 21:43 | Son Güncellenme:

Ülkenin Adana Konsolosluğunca resepsiyon verildi ABD'nin Ankara Büyükelçisi Bass: "Neredeyse tam bir yıl önce Türk vatandaşları büyük bedeller ödeyerek yasa dışı darbe girişimine karşı demokrasiyi savundu. Bu yıl Türkiye'de şiddet olayları nedeniyle kayıplar veren herkese derin taziyelerimizi sunuyoruz. Başınız sağ olsun" "Adalet ararken ve tüm vatandaşlarımız için fırsatlar yaratırken, Amerika Birleşik Devletleri buradaki arkadaşlarımızı ve müttefiklerimizi desteklemeye devam edecektir. Önümüzdeki aylarda ve yıllarda bir kez daha hepinizle birlikte çalışmayı iple çekiyoruz''

Abdnin Bağımsızlığının 241. Yıl Dönümü

ADANA (AA) - ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, "Neredeyse tam bir yıl önce Türk vatandaşları büyük bedeller ödeyerek yasa dışı darbe girişimine karşı demokrasiyi savundu. Bu yıl Türkiye'de şiddet olayları nedeniyle kayıplar veren herkese derin taziyelerimizi sunuyoruz. Başınız sağ olsun." dedi.

Haberin Devamı

ABD'nin Adana Konsolosluğunca ülkenin bağımsızlığının 241. yılı dolayısıyla bir otelde resepsiyon verildi. Bass ve eşi Holly Holzer Bass da "Bağımsızlık Günü" resepsiyonuna katıldı.

Bass, resepsiyonda yaptığı konuşmada, eşinin ve kendisinin geçen yıl burada oldukları etkinlikten bu yana zor, acılı bir sene daha geçirdiklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Toplumlarımız Amerika, Türkiye bir kez daha teröristlerin eliyle acıyı ve kaybı tattı. Neredeyse tam bir yıl önce Türk vatandaşları büyük bedeller ödeyerek yasa dışı darbe girişimine karşı demokrasiyi savundu. Bu yıl Türkiye'de şiddet olayları nedeniyle kayıplar veren herkese derin taziyelerimizi sunuyoruz. Başınız sağ olsun. Geçtiğimiz yılın olayları bize bir kez daha göstermiştir ki terör ve şiddete verilecek tek cevap adalet ve hukukun üstünlüğüdür. Türk hükümetinin 15 Temmuz'da meydana gelen korkunç olayların faillerini adaletin karşısına çıkarmaya yönelik girişimlerini desteklemeye devam ediyoruz. Adalet ararken ve tüm vatandaşlarımız için fırsatlar yaratırken, Amerika Birleşik Devletleri buradaki arkadaşlarımızı ve müttefiklerimizi desteklemeye devam edecektir. Önümüzdeki aylarda ve yıllarda bir kez daha hepinizle birlikte çalışmayı iple çekiyoruz."

Haberin Devamı

İki ülke milli marşlarının okunduğu resepsiyonda İstiklal Marşı'nı İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığında görevli ABD'li Teğmen Keith Harris seslendirdi. Etkinlikte bayrak töreni yapıldı.

Resepsiyona ABD Adana Konsolosu Linda Stuart Specht, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve davetliler ile kentte yaşayan ABD vatandaşları, İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığında görevli ABD'li askerler de katıldı.