Gündem ABD’nin ‘generali’ eli kanlı terörist

ABD’nin ‘generali’ eli kanlı terörist

07.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD’li sözcünün ‘General Mazlum’ dediği PKK/PYD’nin sözde sorumlusu ‘Mazlum Kobani’ kod adlı Ferhad Abdi Şahin, Türkiye’nin kırmızı listeyle aradığı çok sayıda saldırının faili

ABD’nin ‘generali’ eli kanlı terörist

Pentagon Sözcüsü Manning’in “General Mazlum” olarak tanımladığı, “Mazlum Kobani” ve “Şahin Cilo” kod adlarını kullanan terör örgütü PKK/PYD/YPG’nin sözde sorumlularından Ferhad Abdi Şahin, Türkiye’nin kırmızı listesinde yer alan ve başına 4 milyon lira ödül koyduğu teröristler arasında yer alıyor. 29 yıldır PKK’nın dağ kadrosunda yer alan Şahin, 2005’te Kuşadası Kadınlar Denizi’nde altı kişinin öldüğü saldırısı, İstanbul Güngören’den 17 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıyla beş kişinin öldüğü Ankara Kumrular’a kadar Türkiye’deki bir çok katliam emrini veren terörist olarak aranıyor.

Haberin Devamı

63 ŞEHİDİN DE KATİLİ

Bir dönem TAK’ın başında yer alan Şahin, sınır karakollarında 63 askerin şehit olduğu saldırıların da bir numaralı faili olarak biliniyor.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Rob Manning, önceki gün Suriye’ye yönelik bir soru üzerine PKK’nın sözde üst düzey yöneticisi “Mazlum Kobani” ve “Şahin Cilo” kod adlarını kullanan Şahin’i “General Mazlum” olarak tanımladı. Manning’in, “General Mazlum ve Suriye’de DAEŞ’ten alınan yerlerdeki yerel askeri konseyleri, DAEŞ ile mücadeleye devam ettikleri sürece desteklemeye devam edeceğiz” dedi. Pentagon Ortadoğu Masası sözcülerinden Binbaşı Adrian Rankine-Galloway de Türkiye’nin YPG’ye ilişkin kaygılarını anladıklarını ancak kastettikleri kişinin ABD’nin desteklediği YPG/PKK’nın paravan örgütü olan SDG’nin komutanı olduğunu söyledi. Bu sözler büyük tepki çekti.

Haberin Devamı

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, 25 Nisan 2017’de Sincar ve Karaçok’a gerçekleştirdiği hava operasyonlarının ardından ABD’li komutanların Şahin’le kameraların karşısına çıkması da büyük tepki toplamıştı.

ABD’nin ‘generali’ eli kanlı terörist
'KIRMIZI'DAKİ CANİ

Şahin ve terör örgütü YPG/PKK’nın Suriye faaliyetleri, Irak-İran sınırında bulunan Kandil Dağı’ndaki sözde başkanlık konseyinden yönlendiriliyor. Yaklaşık 50 bin silahlı kişiden oluştuğu iddia edilen SDG kadrosunun yüzde 70’den fazlası ise YPG ve kadın unsurlar yer aldığı YPJ’den meydana geliyor. Türkiye’nin başına 4 milyon lira ödül koyarak aradığı teröristlerden Şahin de tüm talimatlarını Kandil Dağı kadrosundan alıyor.

Şahin, İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan aranan teröristler listesinin “kırmızı” kategorisinde yer alıyor. Kandil kadrosunun öne çıkan isimlerinden olan terörist, kanlı terör örgütü PYD/PKK adına uzun süredir silahlı eylemlerin başında bulunuyor.

KATLİAMLARIN 1 NUMARALI FAİLİ

29 yıldır PKK’nın dağ kadrosunda yer alan ve şehirlerdeki katliamları gerçekleştiren TAK’ın başında bulunan terörist Şahin, 1991-1996 yıllarında Hakkâri kırsalında sözde Cilo Eyalet sorumlusu olarak da faaliyet gösterdi.

Sınır karakollarında 63 askerin şehit olduğu hain saldırıların bir numaralı faili olan Şahin’in talimatını verdiği saldırılardan bazıları ise şunlar:

Haberin Devamı

- 16 Temmuz 2005: Kuşadası Kadınlar Denizi’nde bir minibüse yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu 2’si turist 6 kişinin ölümü.

- 29 Ağustos 2006: Antalya’da uzaktan kumandalı bombanın patlatılması sonucu 4 kişinin ölümü, 13’ü yabancı turist 87 kişinin yaralanması.

- 27 Temmuz 2008: İstanbul Güngören’de 5’i çocuk 17 kişinin ölümü, 154 kişinin yaralanması.

- 20 Eylül 2011: Ankara Kumrular’da 5 kişinin öldüğü, 34 kişinin yaralandığı bombalı saldırı.

- 20 Ağustos 2012: Gaziantep’te 9 kişinin öldüğü, 66 kişinin de yaralandığı bombalı saldırı