Bartın Abd'nin Kudüs Kararı Bartın'dan Da Protesto Edildi

Abd'nin Kudüs Kararı Bartın'dan Da Protesto Edildi

07.12.2017 - 13:20 | Son Güncellenme:

.

Abdnin Kudüs Kararı Bartından Da Protesto Edildi

Bartın’da Anadolu Gençlik Derneği Bartın şubesi üyeleri, “Kudüs İslam’ındır” ve “Kudüs Onurumuzdur” yazılı pankartlarla Arap Camii önünde toplanarak ABD ve İsrail’i protesto etti.
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü, İsrail’in başkenti olarak tanıyacaklarını söylemesi ve Amerikan Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacaklarına dair yaptığı açıklamalar, tüm Türkiye’de olduğu gibi Bartın’da da tepkiye yol açtı. Anadolu Gençlik Derneği Bartın Şubesi üyeleri, Arap Camisi önünde toplanarak ABD ve İsrail’i protesto etti.
Cami önünde yapılan açıklamada, "Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail’in kanlı ortaklığı ve işgal planları devam ediyor Siyonizm’in yeni kuklası Trump, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacaklarına ve Amerikan ini Kudüs’e taşıyacaklarına dair açıklamalarda bulunuyor Kudüs’le ilgili böyle hadsiz ve hukuksuz bir tasarruf ABD’yi de İsrail’i de hiç ummadıkları bir neticeyle karşı karşıya bırakacaktır. Biz bu coğrafyada Amerikan bayrağı görmek istemiyoruz. Siyonist kukla Trump, kısa sürede nasıl bir yanlışın içinde olduğunun farkına varacaktır. Tüm İslam ülkeleri, ABD ve İsrail’e bir şekilde ilişkide bulunan tüm hükumetler izledikleri politikaları gözden geçirmek zorunda kalacaklardır. Kudüs bizim onurumuzdur, iffetimizdir. Böyle hadsiz ve hukuksuz bir surece kimse reel politik söylemiyle izahat getiremeyecektir. Siyonizm’in kuklası Trump ve politika yapıcıları bu küstahlıktan ve hadsizlikten mutlaka vazgeçmelidirler. Simdi biz İslam Ülkelerinden, İslam ülkelerinin hükumetlerinden, içi boş kınamalar ya da lanet okumalar değil, sahici yaptırımlar bekliyoruz" denildi.
"Kudüs İslam’ındır"
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Yapmamız gereken bölge başkentleriyle ve bölgenin halklarıyla kucaklaşmaktır. Yapmamız gereken bu coğrafyanın Müslüman ya da gayrimüslim tüm unsurlarıyla adil bir birliktelik kurmaktır. Kimse kendi teslimiyetine bahaneler bulmasın, bundan sonra bulamaz da. Kudüs’e sahip çıkmayana sahip çıkılmayacaktır. Kudüs’ü Siyonist İsrail’e terk eden kendisini de terk edilmiş bulacaktır. Kudüs için adim atan kendi onurunu, iffetini, izzetini koruyacaktır. Kudüs, İslam’ındır ve ebediyen Müslümanların kalacaktır. Kudüs, Müslümanlarındır ve ebediyen Müslümanların kalacaktır. Siyonist Israil, Tel Aviv’de dâhil işgal ettiği her karış topraktan sökülüp atılacaktır Bu coğrafyada barışın iki şartı vardır: Birincisi, Amerika mutlaka evine geri dönecektir. İkincsi, Israil mutlaka işgal ettiği topraklardan sokulup atılacaktır. Bunlar hamaset değildir. Biz Allah’a ve ahiret gününe inanıyoruz. Roma ve Bizans’ın akıbeti ne olduysa Amerika ve Israil’in akıbeti de o olacaktır. Zafer inananlarındır ve zafer yakındır."