Ankara Abd'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler

Abd'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler

08.12.2017 - 18:16 | Son Güncellenme:

.

Abdnin Kudüsü İsrailin Başkenti Olarak Tanımasına Tepkiler

ÇANAKKALE (AA) - ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması, Ayvacık, Lapseki, Biga ve Gelibolu ilçelerinde protesto edildi.

Haberin Devamı

Ayvacık'ta AK Parti İlçe Başkanlığı ile sivil toplum kurulu üyeleri cuma namazı sonrası Merkez Camisi önünde toplandı.

AK Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim Engin, burada yaptığı konuşmada, "Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın hukuksuz Kudüs açıklaması, insanlık vicdanını yaralamış ve bölgemizdeki sorunları derinleştirmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın kesin şekilde ilan ettiği üzere Kudüs, tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir. Bu, bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır. Alınan kararın, İsrail, Filistin toplumları arasındaki husumeti arttırmaktan başka sonucu olmayacaktır." dedi.

Grup, sloganlar atarak olaysız bir şekildie dağıldı.

- Lapseki

Lapseki'deki protestolar Çarşı içinde gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Eski AK Parti Milletvekili İbrahim Köşdere ile Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz'ın da katıldığı gösreride konuşan AK Parti İlçe Başkanı Halil Özer, Kudüs için asla sessiz kalmayacaklarını söyledi.

"Kudüs canımız, kanımız, başkentimiz, ilk kıblemiz" diyen Özer, "Son günlerde malum ABD Başkanı Trump'ın yapmış olduğu açıklamadan sonra biz Müslümanlar olarak ilk kıblemiz olan Kudüs için, Ortadoğu'nun kardeşlik teminatı olan Kudüs için hep birlikte sesimizi gür bir şekilde duyurmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

- Gelibolu

Gelibolu ilçesinde de AK Parti İlçe Başkanlığı üyeleri ve çok sayıda vatandaş cuma namazı çıkışında basın açıklaması yaptı.

AK Parti Medya ve Basın Sorumlusu Fırat Sertdemir, yaptığı açıklamada, Kudüs'ün tüm Müslümanların kırmızı çizgisi olduğunu söyledi.

Trump'ın açıklamalarının bölgedeki barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adım olduğunu vurgulayan Sertdemir, "İslam'ın harem-i izzeti olan Kudüs'ü tacize teşebbüs edenler, Türküyle, Arabıyla, Kürdüyle tüm Müslümanlar da Selahaddin Eyyubi ruhunun dirilip karşılarına dikildiğini göreceklerdir. Türkiye'nin, insanlığın silüeti olan Kudüs'ün mahremiyetine yönelik bu saldırı karşısında cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya koyduğu güçlü tepkinin sonuna kadar arkasındayız." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

- Biga

AK Parti Biga İlçe Başkanlığı tarafından Kapalıçarşı önünde ABD'nin Kudüs kararı protesto edildi.

İlçe Başkanı Ahmet Şahin burada yaptığı konuşmada, Trump'ın hukuksuz Kudüs açıklamasının insanlık vicdanını yaralayarak, bölgedeki sorunları derinleştirdiğini ifade etti.

Dünyadaki tüm Müslümanların, İslam işbirliği teşkilatı zirve dönem başkanı olan Türkiye'nin çağrısına kulak vereceklerini kaydeden Şahin, "Diğer taraftan Amerika Birleşik Devletinin bu kararı dünyada yaşanan adaletsizliğin yeni bir tezahürüdür. Bu hadise Cumhurbaşkanımızın küresel sistemin çarpıklıklarına ve adaletsizliklerine karşı uzun zamandır dile getirdiği 'dünya 5'ten büyüktür' itirazının haklılığını teyit etmiştir. İslam'ın kalbine saplanmaya çalışılan bu hançere ancak tüm Müslümanların iki elin parmaklarının kenetlenmesi gibi bütünleşmesiyle engel olabiliriz. Biz, Müslümanlar olarak Kudüs davası ve ümmetin birliği için her türlü çabayı göstermeye her türlü fedakarlıkta bulunmaya hazırız. Kudüs davasının sonuna kadar takipçisi olacağız." şeklinde konuştu.