Adana Abd'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler

Abd'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler

12.12.2017 - 12:14 | Son Güncellenme:

.

Abdnin Kudüsü İsrailin Başkenti Olarak Tanımasına Tepkiler

ADANA (AA) - Adana’nın Kozan ilçesinde, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepki gösterildi.

Haberin Devamı

Memur-Sen üyeleri, ellerinde "Kudüs Filistin’in Başkentidir" yazılı pankartla sendika binası önünde basın açıklaması yaptı.

Memur-Sen Kozan İlçe Başkanı Umut Gül, Kudüs'ün, savaşın değil barışın şehri olduğunu ifade etti.

Şiddeti daha da derinleştirerek kanlı iktidarlarını sürdürmek isteyen bir zihniyetin Kudüs üzerinden yeni bir hamle yapmaya hazırlandığını dile getiren Gül, şunları kaydetti:

"Kudüs, insanlığın ortak mirası, özgürlük Kudüs’ün hakkıdır. Biz de bu haklı iradeyi yansıtmak için buradayız. ABD’nin bu hamlesi, insanlık için manevi ve tarihi kıymete sahip, bu yönüyle de dünyanın barış adası olmuş Kudüs’ü savaş gerekçesine dönüştürmek amacı taşımaktadır. Bu yolla, diplomatik ve ekonomik zeminde devam eden örtülü üçüncü dünya savaşının ateşli bölümünün, İslam coğrafyası üzerinden gerçekleşmesini istemektedir. Oysa Kudüs, bütün inançlar için ortak tarih, coğrafya, kültür ve hepsinden öte ortak kader ve birlikte yaşamak demektir. Kudüs’ün bu vasıflarının yok edilmesine izin vermeyiz. Kudüs’ün insanlığın ortak mirası olması gerçeğine ihanet ettirmeyiz. ABD-İsrail ortak yapımı bu kirli strateji, şiddet ve krizlerle kavrulan bütün insanlık için eğer engellenmezse daha da büyük sorunların kapısını aralayacaktır, tam da bu yüzden dünyanın bütün iyi insanları barışı geliştirme ve barış adası Kudüs’ü koruma noktasında çağrımızın muhatabıdır."

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından bir süre slogan atan grup daha sonra dağıldı.