Ankara Abd'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler

Abd'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler

08.12.2017 - 21:36 | Son Güncellenme:

.

Abdnin Kudüsü İsrailin Başkenti Olarak Tanımasına Tepkiler

ANKARA (AA) - ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına Akyurt ilçesinde tepki gösterildi.

Haberin Devamı

Cuma namazı çıkışında Seyyid Burhaneddin Camisi önünde toplanan aralarında Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, AK Parti Akyurt İlçe Başkanı Kadir Gürbüz, Siyasi Hukuk İşleri Başkanı Murat Yıldırım, partililerin de bulunduğu vatandaşlar, tekbirler getirdi.

AK Parti Akyurt İlçe Gençlik Kolları Başkanı Kadir Kocaer, grup adına okuduğu basın açıklamasında, ABD Başkanı Donald Trump'ın hukuksuz Kudüs açıklamasıyla insanlık vicdanını yaralayarak, bölgedeki sorunları derinleştirdiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kesin şekilde ilan ettiği üzere Kudüs'ün tüm Müslümanların kırmızı çizgisi olduğunu ifade eden Kocaer, "Bu bölgemizdeki barış ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adım olarak karşımıza çıkmaktadır. Alınan kararın İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti artırmaktan başka sonucu olmayacaktır. Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir. İslam'ın sesini susturmak, kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Kocaer, dünyadaki tüm Müslümanların Kudüs'e sahip çıkacağına inandıklarını ifade ederek, "ABD'nin bu kararı, dünyada yaşanan adaletsizliğin yeni bir tezahürü olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu hadise Cumhurbaşkanımızın, küresel sistemin çarpıklıklarına ve adaletsizliklerine karşı uzun zamandır dile getirdiği 'Dünya 5'ten büyüktür' itirazının haklılığını teyit etmektedir. İslam'ın kalbine saplanmaya çalışılan bu hançere ancak tüm Müslümanların, iki elin parmaklarının kenetlenmesi gibi bütünleşmesiyle engel olabiliriz." diye konuştu.