Ankara Abd'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepki

Abd'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepki

12.12.2017 - 15:44 | Son Güncellenme:

Eskişehir'de KESK, DİSK, TMMOB ve TTB üyesi bir grup, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasını protesto etti

Abdnin Kudüsü İsrailin Başkenti Olarak Tanımasına Tepki

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, bazı sendika ve odalar, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Porsuk Bulvarı'nda toplanan KESK, DİSK, TMMOB ve TTB üyesi grup adına açıklama yapan Eğitim-Sen Şube Başkanı Faik Alkan, ABD'nin aldığı ve 22 yıldır uygulanmayan bu kararın, halkların bir arada yaşama iradesine açıkça saldırı şeklinde hayata geçmesinin provokasyon olduğunu kaydetti.

Kudüs'ün kadim ve kardeşliğin bir arada yaşamanın başkenti olduğunu ifade eden Alkan, şunları söyledi:

"Maalesef bugün Kudüs, emperyalistlerin ve bölgedeki işbirlikçi yönetimlerin kirli ellerini yıkadıkları bir kent haline getirilmiştir. Filistin halkına bunca yapılan mezalim karşısında timsah gözyaşlarını dökenler intifadalar karşısında siyonist İsrail'e bir şey olmasın diye ABD'nin yanında saf tuttular. Şimdi buradan soruyorum, zulümde sınır tanımayanlara ses çıkaramayanlar, çocuklar ölürken sessiz kalanlar, milyar dolarlık ABD silahı satın alanlar bu suça ortak olmadılar mı?"

Haberin Devamı

Grup açıklamanın ardından dağıldı.