Denizli Abd'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler

Abd'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler

08.12.2017 - 17:56 | Son Güncellenme:

.

Abdnin Kudüsü İsrailin Başkenti Olarak Tanımasına Tepkiler

DENİZLİ (AA) - AK Parti Sarayköy İlçe Teşkilatı, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasını protesto etti.

Haberin Devamı

Cuma namazının ardından Sarayköy Atatürk Parkı'nda "Kudüs'e Sahip Çık" yazılı pankart açan vatandaşlar, İsrail ve ABD aleyhine slogan attı.

AK Parti Sarayköy İlçe Başkanı Volkan Gezen, grup adına yaptığı basın açıklamasında, ABD Başkanı Donald Trump'ın hukuksuz Kudüs açıklamasının, insanlık vicdanını yaraladığını ve bölgede sorunları derinleştirdiğini belirtti.

Kudüs'ün tüm Müslümanların kırmızı çizgisi olduğunu ifade eden Gezen, "Bu, bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır. Alınan kararın, İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti artırmaktan başka sonucu olmayacaktır." diye konuştu.

Açıklamaya, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, AK Parti Belediye meclis üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Haberin Devamı

-Tavas'ta protesto edildi

Tavas'ta da vatandaşlar, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıması protesto edildi.

Toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, bu kararın bölgede barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adım olduğunu dile getirdi.

Bu karardan en kısa sürede dönülmesi gerektiğini vurgulayan Akyol, "İslam'ın sesini susturmak, kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler, tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır. Türkiye'nin, insanlığın silueti olan Kudüs'ün mahremiyetine yönelik bu saldırı karşısında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya koyduğu güçlü tepkinin sonuna kadar arkasındayız. Dünyadaki tüm Müslümanların, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı olan Türkiye'nin çağrısına kulak vererek, Kudüs'e sahip çıkacağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

- Çameli

Çameli ilçesinde, çeşitli sivil toplum örgütlerinin öncülüğünde toplanan vatandaşlar, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasını protesto etti.

Cuma namazı sonrası Eşref Bitlis Camisi önünde toplanan vatandaşlar adına açıklama yapan AK Parti İlçe Başkanı Tanju Gököz, Kudüs'ün mahremiyetine yönelik bu saldırı karşısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ortaya koyduğu güçlü tepkinin, sonuna kadar arkasında olduklarını belirtti.

Haberin Devamı

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasının asla kabul edilemeyeceğini vurgulayan Gököz, "İslam’ın kalbine saplanmaya çalışılan bu hançere, ancak tüm Müslümanların iki elin parmaklarının kenetlenmesi gibi bütünleşmesiyle engel olabiliriz. Biz Müslümanlar olarak Kudüs davası ve ümmetin birliği için her türlü çabayı göstermeye, her türlü fedakarlıkta bulunmaya hazırız. Kudüs davasının sonuna kadar takipçisi olacağız." dedi.

Basın açıklamasına, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Çameli Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları, bazı siyasi parti ve STK temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.