Düzce Abd'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler

Abd'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler

15.12.2017 - 18:40 | Son Güncellenme:

.

Abdnin Kudüsü İsrailin Başkenti Olarak Tanımasına Tepkiler

DÜZCE (AA) - Düzce'nin Yığılca ilçesinde, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıması protesto edildi.

Haberin Devamı

Saadet Partisi Yığılca İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen basın açıklaması öncesi kent meydanında toplanan vatandaşlar, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepki gösterdi.

Saadet Partisi Yığılca İlçe Başkanı Bahadır Kıbrıs, açıklamasında, Kudüs'ün, Hz. Peygamber'in miracının ikinci durağı olduğunu anımsattı.

Kudüs'ün peygamberler şehri olduğunu anımsatan Kıbrıs, "Mescidi Aksa 13 yıl kıblemiz olmuştur. Kudüs davası sadece Filistin'in değil tüm ümmetin ortak kanayan yarasıdır. Hiç bir olay bize Kudüs'ü unutturamaz. Biz kutsal beldelerimize sahip çıkmazsak, bugün Kudüs elimizden giderse, yarın Allah korusun sıra Mekke ile Medine'ye gelir. Tüm İslam ülkelerine bir çağrımız var. Siyonist, işgalci İsrail ile derhal ilişkiler kesilmelidir." dedi.

Haberin Devamı

Kıbrıs, İslam birliğinin kuvvetlendirilmesi gerektiğine vurgu yaparak şunları söyledi:

"İslam ortak barış gücü oluşturulmalıdır. Gün, birlik günüdür. Bütün Müslümanlar her türlü ayrılığı bir kenara atarak, kafirlere karşı çelikten bir yumruk olmalıyız. 15 Temmuz'da gösterdiğimiz kararlılığımızı, Kudüs konusunda da göstermemiz gerekir."