Manisa Abd'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler

Abd'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler

11.12.2017 - 14:50 | Son Güncellenme:

.

Abdnin Kudüsü İsrailin Başkenti Olarak Tanımasına Tepkiler

MANİSA (AA) - Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Senatosu, ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararı kınandı.

Haberin Devamı

MCBÜ'den yapılan açıklamada, ABD'nin, insanlığın ortak değeri, üç semavi dinin kutsal şehri, İslam'ın ilk kıblesi olan Kudüs'ü, "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararıyla uluslararası hukuku ihlal ettiği ve insanlık vicdanının, tarihinin en ağır yaralarından birini aldığı ifade edildi.

Kudüs'ün Türk hakimiyetindeki 1517-1917 yılları arasında 400 yıl barış ve huzur yurdu olarak anıldığına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Son yüzyılda özellikle meşruiyeti tartışmalı İsrail devleti ile birlikte hak etmediği bir zulüm ve insanlık dramı yaşamış, Amerika Birleşik Devletleri’nin bu son kararı da maalesef anlamlı bir barış süreci inşa etme umutlarını zayıflatmıştır. İsrail, 1967 yılında işgal ettiği Filistin topraklarından bir an önce çekilmeli, İsrail'i işgalci kabul eden Birleşmiş Milletler'in 242 Sayılı Kararı'na uymalıdır. Amerika Birleşik Devletleri'nin sadece Ortadoğu'yu değil, tüm dünyayı ateşe atma potansiyeli taşıyan Kudüs’ü, 'İsrail'in başkenti' olarak tanıma ve Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararı ile İsrail'in Birleşmiş Milletler kararına ısrarla uymamasını şiddetle kınıyor, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Senatosu olarak Filistinli Müslümanların yanında olduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz."

Yazarlar