Sakarya Abd'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepki

Abd'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepki

11.12.2017 - 16:11 | Son Güncellenme:

Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi, kararı kınadı

Abdnin Kudüsü İsrailin Başkenti Olarak Tanımasına Tepki

SAKARYA (AA) - Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararını kınandı.

Haberin Devamı

Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisinin aralık ayı olağan toplantısında, AK Parti ve MHP gruplarının ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararına ilişkin hazırladığı ortak bildiri kabul edildi.

Bildiride ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü "İsrail'in başkenti "olarak tanıdıkları ve Tel-Aviv'deki büyükelçiliklerini buraya taşıyacaklarını ilan etmesinin, uluslararası hukuku tanınmayarak yıllardan beri süre gelen İsrail'in Filistin işgalini meşrulaştırmak için atılan bir adım olduğu belirtilerek, sorumsuz şekilde alınan bu kararın, Ortadoğu'da yeni çatışmalara neden olacağına hiç şüphe olmadığı kaydedildi.

Kararın, evrensel insanlık vicdanında hükümsüz olduğu dile getirilen bildiride, şu ifadelere yer verildi:

Haberin Devamı

"Peygamberler şehri Kudüs'ün korunması sorumluluğu sadece Müslümanlara değil tüm insanlığa aittir. Büyükşehir Belediye Meclisi olarak uluslararası camia ve Müslümanların vicdanında yok hükmünde olan ABD'nin bu konudaki dış politikasını ve Başkan Trump'ın kararlarını şiddetle kınıyor, başkenti Doğu Kudüs olmak üzere, 1967 yılındaki sınırlarına sahip bağımsız bir Filistin devletini destekliyoruz."