Tokat Abd'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler

Abd'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler

08.12.2017 - 16:28 | Son Güncellenme:

.

Abdnin Kudüsü İsrailin Başkenti Olarak Tanımasına Tepkiler

TOKAT (AA) - Tokat'ın Almus, Erbaa, Reşadiye, Yeşilyurt ve Turhal ilçelerinde ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması protesto edildi.

Haberin Devamı

Almus ilçesinde Hükümet Konağı önünde AK Parti Almus İlçe Başkanı Şeref Yılmaz'ın yaptığı basın açıklamasında, "Cumhurbaşkanımızın kesin şekilde ilan ettiği üzere Kudüs, tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir. Bu, bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır. Alınan kararın, İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttırmaktan başka sonucu olmayacaktır. Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir. İslam'ın sesini susturmak, kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler, tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır." dedi.

Grup basın açıklamasının ardından dağıldı.

- Erbaa

Haberin Devamı

Erbaa ilçesi Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup bir süre slogan attı.

AK Parti Erbaa İlçe Başkanı Mustafa Kök, grup adına basın açıklaması yaptı.

Kök, "İslam'ın sesini susturmak, kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler, tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır." dedi.

- Reşadiye

Reşadiye ilçesinde Merkez Camisi önünde toplanan grup bir süre İsrail aleyhinde slogan attı.

AK Parti Reşadiye İlçe Başkanı Sefa Yiğit, yaptığı basın açıklamasında, "İslam'ın harem-i izzeti olan Kudüs'ü tacize teşebbüs edenler, Türküyle, Arabıyla, Kürdüyle tüm Müslümanlarda Selahaddin Eyyubi ruhunun dirilip karşılarına dikildiğini göreceklerdir." diye konuştu.

- Yeşilyurt

Yeşilyurt ilçesinde Merkez camisi bahçesinde toplanan grup bir süre sloganlar attı.

AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Mutlu Özügenç, "Türkiye'nin, İnsanlığın silueti olan Kudüs'ün mahremiyetine yönelik bu saldırı karşısında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya koyduğu güçlü tepkinin sonuna kadar arkasındayız." dedi.

- Turhal

Turhal ilçesinde Merkez Camisi önünde toplanan grup bir süre slogan attı.

Ardından grub adına açıklama yapan AK Parti Turhal İlçe Başkanı Abdullah Ay, "Dünyadaki tüm Müslümanların, İslam İşbirliği teşkilatı Zirve Dönem Başkanı olan Türkiye'nin çağrısına kulak veren Kudüs'e sahip çıkacağına inanıyoruz. Diğer taraftan Amerika Birleşik Devletleri'nin bu kararı, dünyada yaşanan adaletsizliğin yeni bir tezahürüdür. Bu hadise, Cumhurbaşkanımızın, küresel sistemin çarpıklıklarına ve adaletsizliklerine karşı uzun zamandır dile getirdiği dünya 5'ten büyüktür itirazının haklılığını teyit etmiştir." diye konuştu