Yozgat Abd'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler

Abd'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler

08.12.2017 - 15:34 | Son Güncellenme:

.

Abdnin Kudüsü İsrailin Başkenti Olarak Tanımasına Tepkiler

YOZGAT (AA) - ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması Yozgat ve ilçelerinde AK Parti ilçe teşkilatları ve sivil toplum kuruluşları tarafından kınandı.

Haberin Devamı

Cuma namazı çıkışı Akdağmadeni, Boğazlıyan, Çekerek, Sorgun, Yerköy ilçesinde cami önleri ve meydanlarda toplanan vatandaşlar ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını protesto etti.

Yerköy ilçesinde, Molla Hüsrev Camisi önünde basın açıklaması yapan Memur-Sen Yerköy Temsilcisi Hacı Bayram Ergenoğlu, burada yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın hukuksuz Kudüs açıklamasının insanlık vicdanını yaraladığını ve bölgedeki sorunları derinleştirdiğini söyledi.

Sorgun ilçesinde de Belediye Meydanı'nda toplanan STK temsilcileri adına bir açıklama yapan Osmanlı Eğitim Derneği Temsilcisi Hamdi Yüksel, bir asra yakındır işgal altında ve her türlü hukuksuzluğa sahne olan İslam dünyasının ilk kıblesi Kudüs'ün, Siyonist idare ve yardakçıları tarafından başkent ilan edilmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Yüksel, Türkiye'nin, insanlığın silueti olan Kudüs'ün mahremiyetine yönelik bu saldırı karşısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde ortaya koyduğu güçlü tepkinin sonuna kadar arkasında olduklarına vurgu yaparak şöyle konuştu:

"Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa bizimdir ve ebediyete kadar da öyle kalacaktır. Hz Ömer'lerin, Selahattin Eyyubi'lerin, Yavuz Sultan Selim ve Abdülhamit Han'ların tükendiğini ve bu zulmün payidar olacağını sananlar er veya geç ne kadar yanıldıklarını anlayacaklardır."

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması, Akdağmadeni ve Boğazlıyan ilçelerinde de cuma namazı sonrası düzenlenen gösterilede protesto edildi.