Gündem ABD’nin PYD’ye yaptığı silah yardımı eleştirildi

ABD’nin PYD’ye yaptığı silah yardımı eleştirildi

11.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım dün Çankaya Köşkü’nde ilk yurtdışı ziyaretini Türkiye’ye yapan ve önceki gün de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen CIA Başkanı Michael Pompeo’yu kabul etti.

ABD’nin PYD’ye yaptığı silah yardımı eleştirildi

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Pompeo ile görüşmede Yıldırım, ABD’de yeni yönetim döneminde Türkiye’nin işbirliğine verdiği önemi anlattı. Başbakan Yıldırım görüşmede ABD’nin PYD’ye verdiği desteği eleştirdi ve bu durumdan Türkiye’nin duyduğu rahatsızlığı iletti.
Yıldırım, “Gerek ikili gerek bölgesel çerçevede, terör ve organize suç başta olmak üzere, istihbarat alanında yakın bir çalışma ilişkisinin kurulması” için ortak yaklaşımın önemine ve “İstihbarat paylaşımına” dikkatİ çekti.
FETÖ dosyası
Yıldırım, Pompeo’ya 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin bilgi verirken bu darbenin arkasında FETÖ’nün olduğuna dair tek şüphe bile olmadığını söyledi ve konuya dair binlerce belgenin Adalet Bakanlığı’na gönderildiğini anlattı. Yıldırım, Pompeo’ya sürecin ve belgelerin özetini içeren bir dosya da verdi. Yıldırım’ın, “Darbenin arkasında olan örgüt ele başı Fetullah Gülen’in ülkemize iade süreci hızlandırılmalı. Bu süreç uzatıldıkça Türkiye-ABD ilişkileri etkileniyor, etkilenmeye de devam edecek” dediği ifade edildi.