Siyaset ABD şirketleriyle Beştepe’de zirve

ABD şirketleriyle Beştepe’de zirve

19.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Beştepe’de Türk-Amerikan İş Adamları Derneği ve Uluslararası Yatırımcılar Derneği’nin üyeleri olan ABD’li şirketlerin yöneticileri ile bir araya gelecek.

ABD şirketleriyle Beştepe’de zirve

Görüşmede Türkiye-ABD ilişkileri ile Türkiye’deki yatırımlar ele alınacak. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Erdoğan, bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ABD’li şirket yöneticileri ile bir araya gelecek. Kabulde bilişim, ilaç, kozmetik, gıda, giyim gibi sektörlerin aralarında olduğu otuzdan fazla şirket yöneticisi yer alacak.

Haberin Devamı

Toplantıda Erdoğan’ın son dönem gergin düzeyde seyreden Türkiye ile ABD arasındaki ilişkiler ve son ekonomik gelişmeler konusunda firmalar ile görüş alışverişinde bulunması bekleniyor. Toplantıda; Türk Amerikan İşadamları Derneği (AmCham) ve Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) üyesi Türkiye’deki yerleşik firmalar olacak. Microsoft, Google, IBM, Amway, Nike gibi şirket temsilcilerinin de toplantıda yer alması bekleniyor. Erdoğan önümüzdeki hafta da New York’ta ABD’li firma ve yatırım bankalarının temsilcileri ile bir araya gelecek.