Siyaset ABD, sorunu seçim malzemesi yapacak

ABD, sorunu seçim malzemesi yapacak

20.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD’nin tehdit dilini sürdürdüğünü belirten Çavuşoğlu, “ABD seçimlerde bu konuları malzeme yapmak istiyor. ABD halkı da bu gerçekleri görmeye başladı” dedi...

ABD, sorunu seçim malzemesi yapacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Sırbistan Başbakan Birinci Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ivica Daçiç, Antalya’da Regnum Otel’de açılan Sırbistan’ın Antalya Fahri Konsolosluğu’nun açılışına katıldı. Açılışta Çavuşoğlu ve Ivica Daçiç, fahri konsolos ilan edilen iş adamı Fikret Öztürk’e plaket verdi. Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık ve iki ülkenin diplomatları da açılışta yer aldı.

Haberin Devamı

Konsolosluğun açılışının ardından iki bakan soruları yanıtladı. Bakan Çavuşoğlu, iki ülke arasında gelinen seviyenin muhteşem olduğunu söyledi. Dostluğun yanında ekonomik ilişkilerin her geçen güçlendiğini aktaran Çavuşoğlu, “İkili ticaret hacmimiz 1 milyar dolara yaklaştı. 3 milyar dolarlık hedefimiz var. Türk iş adamlarının Sırbistan’daki yatırımları artıyor. Sırbistan’a Bosna Hersek ve Makedonya’dan gidenleri saymazsak Türkler birinci sırada yer alıyor” dedi.

‘Tehdit dili hakim’

ABD ile yaşanan gerginliğe de değinen Bakan Çavuşoğlu, şu ana kadar askeri alanda sürdürülen çalışmalarda herhangi bir aksaklık olmadığını söyledi.

Sorunların çözülmesi konusunda bugüne kadar diplomasi ve önerilerde bulunduğunu belirten Çavuşoğlu, “Toplantılar yapıldı, heyetler gitti, geldi. Ama bu toplantılardan sonra ya da ortasında bir bakıyoruz farklı bir açıklama, tehdit dili, dayatma anlayışı. Bu yaklaşım ile bir yere varamayız. Hukuk var, her ülkenin yargısı var, iç hukuk yolları var, bir de uluslararası hukuk ve sözleşmeler var. Tüm sorunlar bu çerçevede çözülebilir, ama dayatma ve tehdit ile değil. Öyle görüyor ki ABD bu sorunları çözmek istemiyor. Bunu seçime kadar uzatmak istiyorsunuz. Seçimlerde bu konuları malzeme yapmak istiyor. Bizim ABD halkı ile problemimiz yok, ABD halkı da bu gerçekleri görmeye başladı. ABD halkı bunun cevabını verecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

ABD, sorunu seçim malzemesi yapacak

Beşiktaş forması hediye etti

İki ülkenin tarihten gelen ortak bir kültürü olduğunu kaydeden Bakan Daçic de “İki ülkenin insanlarının ortak yaşamı çok önemlidir. Sırbistan, Türk halkının kararlarına saygı duyuyor. Bilindiği gibi 15 Temmuz darbe girişiminde biz Erdoğan’ın durumunun ne olacağını beklemeden ilk anda kınadık. Türkiye’ye karşı çalışacak bir koalisyon içinde yer almadık. O insanlar bizim ülkemizde yer bulamayacaktır” dedi.

Açıklamaların ardından Bakan Çavuşoğlu, Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Lig’i play-off turunda Sırbistan’ın Partizan takımıyla eşleşmesinden dolayı, Daçic’e Beşiktaş forması hediye etti.