Dünya ABD, Suriye insansız hava aracını düşürdü

ABD, Suriye insansız hava aracını düşürdü

09.06.2017 - 09:50 | Son Güncellenme:

Suriye'nin doğusunda uçan rejime ait bir insansız hava aracı bomba bıraktı, Amerikan jetleri havalanıp aracı vurdu.

ABD, Suriye insansız hava aracını düşürdü

IŞİD karşıtı koaliasyon hava gücüne ait Amerikan uçakları, rejime ait bir insansız hava aracını vurdu. Açıklama koalisyon güçleri tarafından yapıldı.

Haberin Devamı

Suriye’nin doğusunda Amerikan uçakları bir insansız hava aracını vurdu. Gelişme üzerine koalisyon bir açıklama yayınladı. Açıklamada insansız hava aracından kolisyon güçlerinin güvenliğini tehdit edecek şekilde ateş açıldığı için vurulduğuna dikkat çekildi.

Söz konusu insansız hava aracının IŞİD’e karşı mücadele eden koalisyon güçlerine ait bir eğitim noktası yakınlarına bir bomba bıraktığı, bunun üzerine de Amerikan uçakları tarafından vurulduğu ifade edildi.

Açıklamada koalisyon güçlerinin Suriye rejimi ile herhangi bir çatışma arayışı içerisinde olmadığı, koalisyonun amacının IŞİD’i yok etmek olduğu belirtildi. Buna karşın rejim güçleri tarafından koalisyon güçleri ve cephede ortak hareket ettiği güçlere karşı yapılacak bir düşmanca hareketin de koruma amaçlı olarak karşılık bulacağına dikkat çekildi.

Haberin Devamı

Koalisyon güçlerinin bir yıldan bu yana eğitim ve destek amaçlı olarak At Tanf bölgesinde konuşlu olduğu hatırlatılırken “Suriye’de bulunmanın tek amacı en kısa sürede IŞİD’i bölgeden atmaktır rejimin gücünü sınamak değildir” denildi. Rejim güçlerinin koalisyon kuvvetleri ve birlikte hareket ettiği gruplara karşı hareket etmesinin çatışma olasılığını arttırdığı oysa Suriye’de cephedeki tüm tarafların güçlerini IŞİD’e yöneltmesi gerektiği hatırlatıldı.