Dünya ABD’yi resmen fethetti

ABD’yi resmen fethetti

30.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, 19 Mart’ta başlayan iki haftalık ABD ziyaretini öyle geniş tuttu ki, neredeyse görüşmediği kimse kalmadı.

ABD’yi resmen fethetti

Dünyanın en zengin 8. kişisi olarak bilinen Mike Bloomberg ile de görüştü. Bu görüşme için takım elbise giyen Selman, Bloomberg ile kahve içmeye gitti. Ziyareti sırasında Başkan Donald Trump, damadı Jared Kushner, CIA Direktörü Mike Pompeo, Başkan Yardımcısı Mike Pence, Savunma Bakanı James Mattis ile buluştu. Ardından ABD’deki Yahudi lobisiyle görüşmeler yaptı, Boston ve New York’a geçip Henry Kissinger, eski Başkan Bill Clinton ve eşi Hillary, New York Senatorü Chuck Schumer, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres gibi isimlerle görüştü.

Haberin Devamı

ABD eski Başkanı Obama, onun Dışişleri Bakanı John Kerry, eski CIA Direktörü David Petraeus, eski Dışişleri Bakanlarından Condoleezza Rice’ı da programına alan Selman, eski Başkan George W. Bush’u ziyaret etmeyi de düşünüyor. Houston, Seattle, San Francisco ve Los Angeles’a uğrayacak Selman’ın görüşme listesinde Bill Gates, Elon Musk, Apple CEO’su Tim Cook, Microsoft, Boeing, Amazon, Walt Disney ve Lockheed Martin’in CEO’ları da var...