Gündem Abdullah Cömert davasında karar çıktı: 13 yıl 4 ay hapis!

Abdullah Cömert davasında karar çıktı: 13 yıl 4 ay hapis!

14.03.2016 - 13:45 | Son Güncellenme:

Hatay'daki Gezi Parkı protestoları sırasında başına isabet eden biber gazı kapsülüyle yaşamını yitiren Abdullah Cömert'in ölümüyle ilgili sanık polis A.K.'ye ağırlaştırılmış yaralama suçundan 12 yıl hapis cezası verildi. Suç kamu silahıyla işlendiği için ceza 13 yıl 4 aya çıkarıldı. Mahkeme heyetinden bir üye karara şerh koydu.

Abdullah Cömert davasında karar çıktı: 13 yıl 4 ay hapis

Hatay'da Gezi Parkı protestoları sırasında 'Akrep' diye tabir edilen zırhlı araçtan attığı gaz fişeğiyle Abdullah Cömert 'in ölümüne neden olduğu iddiasıyla 'Olası kastla öldürme' suçundan 25 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanan sanık polis 30 yaşındaki A.K.'ye 13 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

Haberin Devamı

Balıkesir 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 25 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan polis memuru A. K. önce ağırlaştırılmış yaralama suçundan 12 yıl hapis cezası aldı. Suçun kamu kamu silahıyla işlendiği igerekçesiyle ceza 13 yıl 4 aya çıkarıldı. Mahkeme polise yurtdışına çıkış yasağı da koydu.

ÜYEDEN ŞERH: TUTUKLANSIN

Mahkeme heyetinden bir üye karara şerh koyarak sanık polis memuruna 'olası kastla öldürme' suçundan ceza verilmesini ve tutuklama gerektiğini belirtti.

KARARDAN ÖNCE NELER OLDU?

Davanın bugün görülen 9'uncu duruşmasına saat 09.30'da başlandı. Balıkesir 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Hatay'da yaşayan Cömert'in annesi Hatice Cömer, babası Edip Cömert, ağabeyi Adnan Cömert ile Hatice Can'ın da aralarında bulunduğu Cömer Ailesi'nin çok sayıda avukatı katıldı. CHP Balıkesier Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Mehmet Tüm ile Cömert'in Hatay'dan gelen arkadaşları da duruşmayı izledi.

Haberin Devamı

'SANIK POLİS DİYARBAKIR'DA GÖREVLİ OLDUĞU İÇİN KATILAMADI'

Daha önceki duruşmalara Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile Mersin'den katılan sanık polis A.K., can güvenliği nedeniyle Balıkesir'de görülen duruşmaya bu sefer Diyarbakır'da geçici olarak görev yaptığı için katılamadı. Mahkeme heyetinde de değişiklikler oldu. Çeşitli nedenlerle görevi bırakan iki hakimin yerine heyete yeni iki hakim dahil edildi. Daha önce esas hakkındaki mütalaasını veren Cömert Ailesi'nin avukatı Hatice Can, olayı bir kez daha anlatıp, "Ne yazı ki emir verenlerde yargılanması gerekirdi. Ancak, sadece polis memuru A.K. yargılanıyor. Emir verenlerin de yargılanması talebimize verilen takip kararını Anayasa Mahkemesi'ne taşıdık. Maalesef işkence ve yargısız infaz gibi konularda adli ve idari açıdan sıkıntılı bir ülkeyiz. Sanık polisin kasten öldürmekten cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

Sanık polis memuru A.K.'nın avukatı İbrahim Uzun, Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporun inandırıcı olmadığını ber kez daha belirtip, "Ortada gaz kapsülü yok. Hangi araçtan atıldığına dair bilgi yok. Yanık izi ya da kimsayal madde bulunamadı. Bu nedenle adli tıp raporu bilimsellikten uzaktır. Yeniden rapor alınmalıdır. Sanık A.K.'nin fiiliyle bu ölüm gerçekleşmemiştir. Delil yoktur. Tanık ifadeleri çelişkilidir. Sanık polisin de bir ailesi var. Suçu işlemediğine inanıyor. Öncelikle beraatine karar verilmesini istiyorum. İllaki bir ceza verilecekse bu basit taksirle ölüme sebebiyet vermekten olmalı" diye konuştu.

Haberin Devamı

'VURULDUĞUNDA ELİNDE TÜRK BAYRAĞI VARDI'

Abdullah Cömert'in ağabeyi Adnan Cömert, "Kardeşimin elinde Türk bayrağı vardı. Polis, bunu göre göre öldürdü. Bu polis hakkında vatan haini olduğu gerekçesiyle de dava açacağız" dedi. Cömert, kardeşinin öldürüldüğü sırada elinde olan Türk bayrağını da gösterdi. Baba Edip Cömert, "Bu polis yüzde 100 haksız. Ama avukatı doğruları, gerçekleri saptırıyor. Yüce mahkemenize güveniyorum" dedi.

Anne Hatice Cömert ise oğlunun fotoğrafını göstererek verdiği ifadesiyle salondakileri duygulandırıp, ağlatırken, "Adalet istiyorum. Oğlum gencecik, masum bir çocuktu. Katil polis oğlumu öldürdüğünde elinde ne taş ne silah vardı. Sadece Türk bayrağı vardı. Abdocan'ın hayatı o kadar ucuz değil. Oğlumun geleceği vardı, yok ettiler. Oğlum 3 yıldır toprağın altında. Katil polis ise, elini kollunu sallayarak geziyor. 17 saat yolculuk yaparak duruşmalara geliyoruz. Zaten hastayım. Artık, bir an önce karar verilip, katil polisin en ağır cezaya çarptırılmasını istiyorum" dedi.

Haberin Devamı

'DOĞRUDAN KASIT VAR' İDDİASI

Cömert Ailesi'nin avukatı Eren Can ise savcının olası kasıttan ceza verilmek istediğine dikkat çekip, "Sanık polis, gaz tüfeğini iki kez üst üste ateşlemiştir. İlkinde başarılı olmadığı için ikinci kez atış yapmıştır. Bu da doğrudan kastı göstermektedir" dedi.

Yazarlar