Siyaset Abdullah Gül: İnşallah bu tip olaylar önceden önlenir

Abdullah Gül: İnşallah bu tip olaylar önceden önlenir

29.06.2016 - 18:01 | Son Güncellenme:

Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen saldırıda yaralananları ziyaret eden 11.  Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "İnşallah bu tip olaylar önceden önlenir" dedi.

Abdullah Gül: İnşallah bu tip olaylar önceden önlenir

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül dün Atatürk Havalimanı’nda terör saldırısında yaralananların büyük çoğunluğunun tedavi gördüğü Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne geldi. Gül yaralıları ziyaret etti. Doktorlardan bilgi alan Gül ziyaretin ardından açıklama yaptı. Gül, doktorların, yaralıların tedavisi konusunda her türlü ihtimamı göstererek çalıştığını belirtti. Yaşanan terör olayını herkesi derinden üzdüğünü dile getiren Gül, "Önce tabi böyle bir terör saldırısını planlayanları, yapanları, arkasındaki zihniyeti hepsini şiddetle lanetliyorum. Doktorlar muhakkak bilgi veriyorlar. Ziyaret ettiklerim gayet iyidir. Böyle bir olay hepimizi derinden üzdü. Böyle bir terör saldırısını planlayanlar, yapanlar, arkasındaki zihniyeti, hepsini şiddetle lanetliyorum. Böyle bir Ramazan gününde bu tip saldırıların yapılmasının akılla, mantıkla hiç izahı yok. Bu tip terör organizasyonlarının dini kullanmaları, İslam’ı kullanmaları nasıl bir zihniyete saplandıklarını acı acı göstermektedir. Bütün bunlara karşı dayanışma içerisinde durmak, akıllı mücadele etmek, birliğimizi ve beraberliğimizi muhafaza etmemiz gerekir. İnşallah bu tip olaylar önceden önlenir" dedi.

Haberin Devamı

"ULUSLARARASI CAMİA İLE HEP BERABER HAREKET EDİP NETİCE ALMAK GEREKİR"

Gül, terör olaylarına karşı dayanışma içerisinde hareket etmenin önemine değinerek, emniyet ve istihbarat güçlerinin imkanlarını geliştirip önleyici çalışmaları yaparak ellerinde gelen her türlü gayreti göstereceklerine inandığını da sözlerine ekledi. Saldırının DAEŞ terör örgütü tarafından yapıldığı iddialarına ilişkin soruyu da yanıtlayan Gül, ilk izlenimin bu yönde olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Siz de biliyorsunuz ki Suriye’deki kaos, oradaki boşluk, oradaki vakum çok büyük, terör örgütlerini besliyor. Bir an önce oranın kurutulması için de uluslararası camiayla hep beraber hareket edip netice almak gerekir. Ben bir kez daha bütün hastalara şifa diliyorum. Doğrusu terörle mücadelede hepimiz dayanışma içerisinde olmamız lazım. Hem bunu göstermek hem de moral vermek için hastaları ziyaret ettim. Bütün doktorlara, herkese çok teşekkür ediyorum."

Haberin Devamı

Gül, son zamanlarda yaşanan terör olaylarında ihmal olup olmadığına ilişkin soruya da, "Bunların hepsini detaylı biçimde ele alıp değerlendirmek gerekir. Onların da muhakkak yapılıyor olduğuna inanıyorum" şeklinde yanıt verdi.