Gündem Abdullah Gül’ün eski koruması da şehit oldu

Abdullah Gül’ün eski koruması da şehit oldu

09.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Iğdır’daki saldırıda şehit olan 13 polis memurundan Fehmi Şahin’in daha önce 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Dışişleri Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı döneminde yakın koruma ekibinde görev yaptı.

Abdullah Gül’ün eski koruması da şehit oldu

Gül twitter hesabında eski korumasının şehit düşmesinden duyduğu üzüntüyü şu ifadelerle paylaştı: “Her gün yeni bir acıyla yüreğimiz yanıyor. Bugün de Iğdır’daki hain terör saldırısında şehit düşen polislerimiz içimizi dağladı. Şehit düşen evlatlarımızdan Fehmi Şahin uzun yıllar, koruma ekibimde çok yakınımda çalıştı. Fehmi’yi ve silah arkadaşlarını teröre kurban vermiş olmamızdan dolayı büyük bir üzüntü içerisindeyim.”
Nöbette vuruldu
42 yaşındaki Fehmi Şahin’in bir ay önce de Dilucu Sınır Kapısı’nda, nöbet değişimi sırasında ekip otosuna teröristlerce uzun namlulu silahlarla ateş açılması olayından yara almadan kurtulduğu, bir arkadaşının bu saldırıda omzundan vurulduğu belirtildi. Şahin’in eşi Çiğdem Şahin’e vasiyette bulunup, “Şehit olursam oğlum Y. (Yağız) Nazilli’ye gelip mezarımı ziyaret edemez ama annem Ankara’ya gelebilir. Bu yüzden beni Ankara’da defnedin” dediği ifade edildi. Kemal Derviş, Mesut Yılmaz, Bülent Ecevit ve son olarak eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yakın korumalığını yapan Fehmi Şahin’in bu vasiyeti üzerine cenazesinin Ankara’da defnedileceği öğrenildi.
- Nebi Gündoğan (Kırıkkale) Evli olan Gündoğan’ın (28) İstanbul’dan Iğdır’a 15 gün önce tayin edildi. Akçakavak Köyü’neki baba evinde haberi alan anne Leyla ve baba Hacı Gündoğan yıkıldı.
- Ali Koç (Ankara): Evli ve 1.5 yaşında kız babasıydı. Kızıyla birlikte Almanya’daki yakınlarına giden eşi Nurcan’a ve Hac’daki anne Amine ve baba Miktat Koç’a acı haber verildi.
- İbrahim Derindere (Adana): Evli ve bir kız çocuk babası olan Derindere, Ramazan Bayramı’nın ardından Iğdır’da göreve başladı.
- Yalçın Palıt (Adana): Aladağ ilçesinde yaylada olan baba Necati ve üvey anne Raziye Palıt komşuları tarafından eve çağrıldı. Çift, 2 saat sonra geldiklerinde sokaktaki bayrakları görünce oğullarının şehit olduğunu anlayıp gözyaşı döktü.
- Bekir Serhat Kaya (Kırıkkale): Baba Yusuf Kaya acı haberi işyerinde öğrendi. Haberi Yozgat’ta akraba ziyaretinde alan anne Gülay Kaya ise evde kendisini bekleyen eşine sarılarak ağladı.
- Adem Cankurtaran (Yozgat) Evli ve 1 yaşındaki Sevil Naz’ın babasıydı. İnşaat işçisi baba Azmi ve anne Sevil Cankurtaran haberi alır almaz Iğdır’a gitmek için yola çıktı.
- Hasan Eser (Denizli): 24 yaşındaki Hasan Eser’in resmi nikah kıydırdığı, 1 ay sonra yapılaca düğünü beklediği hazırlıklar için 10 gün içinde babasının evine gelmeyi planladığı öğrenildi. Anne Sezgi Eser ve baba Serdar Eser acı haberle yıkıldı.
- Başkomiser Yusuf Yelkenci (Zonguldak): Kozlu’daki evinde tek oğullarını kaybeden Nevzat ve Hatice Yelkenci yıkıldı. Baba Yelkenci, “Oğlum polis olmayı çocukluğundan beri istiyordu. ‘Ben polis olacağım’ diyordu. Kaderi buymuş” dedi.
‘Daha beter olsun’
- Haluk Varlı (Van) Bir ay önce İzmir’en Iğdır’a tayin oldu. Vanlı olan Varlı’nın sınıf öğretmeni eşi Gül Varlı’nın İzmir’de görev yaptığı ve evlerini henüz Iğdır’a taşımadıkları öğrenildi. l Başkomiser Mehmet Parlak (Kahramanmaraş): Göksun ilçesinde acı haberi alan baba Ahmet Parlak, “Vatan sağ olsun, sebep olanlar daha beter olsun” dedi. Anne Hatice Parlak’ı komşuları teskin ederken şehidin İstanbul’a giden eşi Emel’e telefonla haber verildi.
- Burak Zor (Samsun): Evli ve 1 çocuk babası şehit polis memuru Burak Zor’un 2 ay önce İstanbul’dan Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi emrine gittiği belirtildi. Eşi Cansu ve 1.5 yaşındaki oğlu Eymen’in de Iğdır’da oldukları belirtildi.
- Yaşar Doğançay (Bolu) Evli ve iki cocuk babası Doğançay’ın Bolu’nun Dörtdivan ilçesi Cemaller köyündeki babası Yaşar ve annesi Emine Doğançay’a ’ndeki baba evine acı haberi Dörtdivan Kaymakamı Akın Karagöz verdi.

Haberin Devamı

Abdullah Gül’ün eski koruması da şehit oldu
Abdullah Gül’ün eski koruması da şehit oldu