Ankara ABDURRAHİM KARAKOÇ, PURSAKLAR’DA ANILDI

ABDURRAHİM KARAKOÇ, PURSAKLAR’DA ANILDI

26.05.2015 - 13:36 | Son Güncellenme:

.

ABDURRAHİM KARAKOÇ, PURSAKLAR’DA ANILDI

Pursaklar Belediyesi’nin katkılarıyla Pursaklar Abdurrahim Karakoç Ortaokulu’nun düzenlemiş olduğu programda Türk Edebiyatının usta ismi Abdurrahim Karakoç rahmetle anıldı.
Pursaklar Belediyesi Abdurrahim Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Karakoç’u anma programına İlçe Kaymakamı İhsan Kara, Belediye Başkanı Selçuk Çetin, AK Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili Adayı Nuri Elibol, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Gürbüz, Abdurrahim Karakoç’un oğlu Doç. Dr. Enderhan Karakoç, Abdurrahim Karakoç Ortaokulu Müdürü Güngör Erdoğan, Pursaklar Belediyesi meclis üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açış konuşmasını Pursaklar Abdurrahim Karakoç Ortaokulu Müdürü Güngör Erdoğan yaptı. Erdoğan’ın ardından konuşan Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara, “Abdurrahim Karakoç bir kutup yıldızıdır. Sözlü edebiyatın çağımızdaki en önemli temsilcilerinden biriydi” dedi.
Doç. Dr. Enderhan Karakoç ise yaptığı konuşmada, “Babam inandığını yazdı, yazdığını yaşadı. Hiçbir siyasi istikbali olmadı. O, siyaset üstü bir insandı. Siyaset onun elinin kiriydi” dedi.
AK Parti Milletvekili Adayı Nuri Elibol da yaptığı konuşmada, “Abdurrahim Karakoç herhangi bir fikre hapsedilecek kadar küçük bir isim değildir. Karakoç bu ülkede ‘Zenci Türklerin’ temsilcisiydi. Ezilen Anadolu insanın temsilcisidir. Sanatı halk için yapmıştır” dedi.
Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, merhum Abdurrahim Karakoç’a ithafen Oğul Karakoç’a plaket takdim ederek Abdurrahim Karakoç’a Allah’tan rahmet diledi.
Program Karakoç’un hayatından kesitlerin yer aldığı slayt gösterisi, şiir okumaları mehteran gösteresi ile devam edip; Abdurrahim Karakoç için okunan hatimlerin duası ile sona erdi.