Dünya Abe’nin başını yakan okul

Abe’nin başını yakan okul

13.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Japonya’da bir kamu arazisinin, Başbakan Şinzo Abe’nin eşi Akie Abe ile bağlantılı bir özel okula çok ucuz fiyata satılması skandalı büyüyor.

Abe’nin başını yakan okul

Nitekim söz konusu satışa ilişkin belgelerden, Başbakan Abe, eşi Akie ve Maliye Bakanı Taro Aso ile ilgili bölümlerin silindiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Kyodo ajansının haberine göre, Maliye Bakanlığı, Akie Abe’nin aşırı milliyetçi eğitim politikasını desteklediği okul işletmecisi Moritomo Gakuen’in Osaka’da inşa etmeyi planladığı ilkokul için 2016’da bir kamu arazisinin, ederinin 7’de 1’ine satılmasına ilişkin belgelerde değişiklik yapıldığını kabul etti. Maliye Bakanı Aso, bakanlığın ve savcıların yürüttüğü soruşturmada, belgelerde 14 değişiklik yapıldığının tespit edildiğini açıkladı. Reuters ajansı ise, belgelerden Abe ile eşi Akie’nin yanı sıra Maliye Bakanı ve bazı bürokratların adlarının da çıkarıldığını duyurdu. Kamu arazisi satışına müdahil olan bir maliye bürokratı, cuma günü istifasını vermiş, bir diğer yetkiliyse intihar etmişti. Başbakan ise kendisi ya da eşinin, Moritomo Gakuen adlı okul işletmesini kayırdığına dair kanıt çıkması halinde istifa edeceğini söylemişti.