Gündem Abi ben tetikçilik yapıyorum dedi

Abi ben tetikçilik yapıyorum dedi

11.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Evlerde toplanan paraların bir kısmının ‘öşür’ adı altında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’e gönderildiğini söyleyen Gürdoğan, firari yazar Önder Aytaç’ın kendisine ‘Benim istihbaratım kuvvetli, Gülen’in tetikçiliğini yapıyorum’ dediğini anlattı

Abi ben tetikçilik  yapıyorum dedi

Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) ilişkin soruşturmanın şüphelilerinden işadamı Hamit Gürdoğan, evlerde toplanan paraların bir kısmının “öşür” adı altında FETÖ’nün elebaşı Fetullah Gülen’e gönderilmek üzere ayrıldığını, kalan kısmının da cemaatin yapılanması için harcandığını belirterek “Kendi adıma 1-2 milyon lira civarında himmet vermişimdir” dedi.
Tutuklu bulunan Gürdoğan, 2 Eylül 2016’da Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde alınan ifadesinde, 1981-2009 arasında FETÖ içinde yer aldığını belirtti. Cemaat toplantılarına katılanlar arasında, FETÖ Çatı Davası sanıklarından Cemil Koca ve Hüseyin Saruhan’ın yanında Zeki Zemheri, Ömer Akgül, Mutlu Şahin ve Verdal Hosta’yı hatırladığını anlatan Gürdoğan, bu isimlerin yüksek meblağda “himmet” verdiklerini öne sürdü.
Öksüz’ün getirdiği kitap
Gürdoğan’a ifadesi sırasında, ilk sayfasında Gülen’in kendi el yazısıyla Osmanlıca yazdığı “Vicdanımda çok eskilere dayanan fakat eskimeyen, kardeşliğini canlı tuttuğum, mübarek bir şecerenin mübarek meyvesi Kemalettin Özdemir Bey, latife-i Rabbaniyenin sesi olarak kabul edecekleri ümidiyle. Elli senedir hep olduğu yerde duran: Pürkusur M. Fetullah Gülen” yazılı notun bulunduğu kitabın fotoğrafı gösterildi ve kitabın verilmesine ilişkin bildikleri soruldu.
Gürdoğan ise şu yanıtı verdi: “Adil Öksüz’ün kitabı Kemalettin Özdemir’e, Sakarya Üniversitesi’nde teslim ettiğini duydum. Özdemir’in sonrasında kitabı ne yaptığını bilmiyorum.”
‘Saygı duyduğum bir isimdir’
Adı, örgütün geçmişteki “emniyet imamı” olarak geçen Kemalettin Özdemir ile 2011-2014 arasında 310 telefon görüşmesi bulunduğunun söylenmesi üzerine Gürdoğan, Özdemir’i 1982’den beri tanıdığını belirterek, “Yapılanma içinde direkt Gülen ile görüşen, ondan aldığı talimatları alt birimlere ileten bir şahıstı. Halen saygı duyduğum bir isimdir, arkadaşlığımız devam ediyor” dedi. Hamit Gürdoğan, 2010 başlarında firari yazar Önder Aytaç’ın, kendisi ve Özdemir hakkında “cemaat yapılanmasından ayrı bir yapılanmaya girdikleri varsayımıyla” yazı yazdığını belirtti. Bu yazıdan sonra cemaatin kendilerini tamamen tasfiye ettiğini anladığını belirten Gürdoğan, “Yazıyı neden yazdığını sorduğumda, ‘Abi, benim istihbaratım kuvvetli. Ben tetikçilik yapıyorum’ dedi. Kimin tetikçiliğini yaptığını sorduğumda, Fetullah Gülen’in tetikçisi olduğunu söyledi” ifadelerini kullandı.
‘Öksüz’ü 1982’den beri tanırım’
İşadamı Hamit Gürdoğan, Öksüz’ü üniversite eğitimi görüdüğü 1982’den beri tanıdığını aktararak, “Onun kaldığı, ışıkevi olarak adlandırılan eve gider gelirdim” dedi. Gürdoğan, Öksüz üniversiteyi bitirdikten sonra hiç görüşmediklerini söyledi. Gülen ile 20-30 defa görüştüğünü belirten Gürdoğan, bunların 3-4’ünün ABD’de gerçekleştiğini ifade etti.
‘Zorda kalırsanız zina yapın’ demiş
Konya’da, FETÖ’ye yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki bazı subaylar ifadelerinde, örgütün üyelerine deşifre olmamaları için “tedbir” adı altında neler yapmalarının istendiği hakkında itirafta bulundu. Bu tedbirlerin arasında zina önerisi de var. Çarpıcı detayların yer aldığı ifadelerde “Murat” kod adlı şüpheli subay, örgüt abisinin kendilerine “Zorda kalırsanız alkol ve sigara kullanın. Yine zorda kalırsanız örgütten olduğunuzun anlaşılmaması için zina yapabilirsiniz çünkü bu durumlar mübahtır” dediğini aktardı. Himmet parasını vermeyince, “Arabanı sat, öde o zaman” diyerek tepki gösterildiğini belirterek, örgütün istediklerini yapmadıklarında “şefkat tokadı” adı altında çeşitli baskılara maruz bırakıldığını ifade etti. Açığa alınan “Ali” kod adlı şüpheli pilot da örgütün kendilerine dolaplarında alkollü içecek bulundurmalarını söylendiğini belirterek, “Bize zaman zaman evde alkollü içki bulundurun, alkolü lavaboya boşaltarak boş şişeleri kapının önüne görünecek şekilde bırakın’ denildi” diye konuştu. l Konya AA